Запаси на зиму – це легко: як засушити гриби у духовці
Запаси на зиму – це легко: як засушити гриби у духовці

Запаси на зиму – це легко: як засушити гриби у духовці

Сушені лісові гриби надзвичайно ароматні, інформує Beszamel. Взимку суп або соус, приготований із них, смакує просто неймовірно.

Як підготувати гриби до сушіння

Для початку їх потрібно почистити. Найкраще використовувати грубу сторону вологої ганчірки. Промиті гриби будуть сушитися довше. Якщо гриби дуже брудні, промийте їх під проточною водою. У промитих грибів слід зрізати капелюшки та ніжки.

Для сушіння наріжте капелюшки грибів скибочками товщиною близько 0,5 сантиметра, а ніжки розріжте навпіл, більші – на чотири частини. Покладіть нарізані гриби на решітку духовки. Під решітку бажано поставити деко, оскільки сушені гриби можуть падати через неї.

При якій температурі сушити гриби в духовці

Сушіння грибів у духовці займає кілька годин. Однак краще не поспішати та добре просушити гриби. Недосушені гриби можуть покритися пліснявою або стати їжею для молі, і тоді всі зусилля будуть марними. Однак потрібно також стежити, щоб гриби не пересушити. При висиханні вони легко кришаться. Хоча порошок, отриманий із сушених грибів, можна використовувати як спецію.

Сушити лісові гриби в духовці потрібно близько 4 – 6 годин, залежно від їхнього розміру та вологості. Розкладіть гриби на деко, застелене пергаментом, і поставте в духовку, попередньо розігріту до 50 – 60 градусів. Щоб гриби рівномірно сушилися, дверцята духовки краще трохи привідкрити, щоб виходила зайва волога. Через кожну годину варто перевертати гриби, щоб вони не пересохли з одного боку й залишалися м’якими з іншого.

Так буде дуже смачно: як приготувати голівудський салат.

Источник материала
loader