32-річний зловмисник пограбував жінку, яка відмовила йому в знайомстві
32-річний зловмисник пограбував жінку, яка відмовила йому в знайомстві

32-річний зловмисник пограбував жінку, яка відмовила йому в знайомстві

32-річний зловмисник пограбував жінку, яка відмовила йому в знайомстві - Фото 1

Фігурант судимий за крадіжки, грабежі, шахрайства, незаконне привласнення транспортного засобу та порушення правил адміністративного нагляду, за що загалом відсидів у місцях позбавлення волі більше п’яти років. Нині він ризикує провести у в’язниці до десяти років.

Подія сталася минулого тижня близько 23-ї години на вулиці Інглезі в Хаджибейському районі Одеси. 36-річна жінка провела подругу після святкування дня народження і поверталась додому, коли поряд з будинком до неї прискіпався п’яний незнайомець. Не даючи проходу, чоловік наполегливо вмовляв її познайомитись, а щойно почув відмову – вдарив рукою по обличчю так, що та впала, і втік.

Потерпіла підвелась і попрямувала до під’їзду, але біля входу на неї чекав той самий чоловік. Вона вкотре повідомила йому, що проти знайомства і якщо він не відчепиться, то викличе поліцію. Після цих слів зловмисник штовхнув незнайомку, вирвав з її рук мобільний телефон і втік.

Одеситка вибігла на дорогу і зупинила проїжджаючу повз поліцейську автівку. Отримавши від потерпілої прикмети та приблизний напрямок втечі нападника, правоохоронці розшукали його в сусідньому кварталі.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 вилучила у правопорушника викрадений телефон. Після проведення необхідних слідчих дій його буде повернуто власниці.

Чоловіка затримали в процесуальному порядку. Він зізнався, що хотів познайомитися з жінкою, а бажання пограбувати її виникло після того, як вона відмовила і пригрозила поліцією. Свою поведінку зловмисник виправдовував дією алкоголю. Стан сп’яніння фігуранта був підтверджений результатами медичного освідування.

Але зауважимо, що вчинення злочину особою, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, є обставиною, яка не пом’якшує, а, навпаки, обтяжує покарання. Крім того, чоловік має не зняту та не погашену судимість за ряд злочинів, а вчинення злочину повторно теж є обтяжуючою обставиною.

«Ми зібрали достатню кількість доказів протиправних дій фігуранта та повідомили йому про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану. Згідно з ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує до десяти років позбавлення волі. Нині суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 90 тисяч 840 гривень. Слідство триває під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси», – повідомила старша слідча у справі Катерина Ковач.

Одеське районне управління поліції № 1

Tweet
Источник материала
loader