Бійці «Азову» розповіли у штаб-квартирі НАТО про власний досвід перебування у полоні РФ
Бійці «Азову» розповіли у штаб-квартирі НАТО про власний досвід перебування у полоні РФ

Бійці «Азову» розповіли у штаб-квартирі НАТО про власний досвід перебування у полоні РФ

Представники бригади «Азов» Національної гвардії у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі обговорили питання неналежного утримання українських військовополонених у Російській Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Національна гвардія повідомляє у Телеграмі.

Українська делегація у складі бійців бригади «Азов», представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі» та представників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими провела низку зустрічей у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Основною темою зустрічей було питання неналежного утримання українських військовополонених, а також порушення країною-агресоркою норм міжнародного гуманітарного права.

Бійці «Азову» розповіли у штаб-квартирі НАТО про власний досвід перебування у полоні РФ - Фото 1

Делегація провела зустрічі з керівництвом НАТО, зокрема із заступницею Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії, а також керівником відділу співробітництва з Україною. Окрім цього, вдалося зустрітися із главою Місії України при НАТО та військовим представником України при НАТО.

«Під час зустрічей делегація порушила питання обміну захисників Маріуполя, зокрема бійців 12-ї бригади «Азов». Бійці розповіли про власний досвід перебування у полоні, зокрема про нелюдське ставлення до них. Представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» наголосила на проблемі повернення засуджених військовополонених. Вона також розповіла про труднощі з якими стикаються родини полонених, зокрема відсутність інформації про їхню долю», - зазначили у Нацгвардії.

Представниця Координаційного штабу на зустрічах детально висвітлила систематичні порушення Женевських конвенцій, а також перешкоджання Росією відвідуванню місць утримання українських бійців міжнародними організаціями.

Як повідомляв Укрінформ, більше 95% українських військовополонених зазнали тортур в Російській Федерації, і це є воєнним злочином.

Фото: НГУ

Теги по теме
война НАТО
Источник материала
loader