Який хліб є найкориснішим: 4 види, які можна їсти навіть на дієті
Який хліб є найкориснішим: 4 види, які можна їсти навіть на дієті

Який хліб є найкориснішим: 4 види, які можна їсти навіть на дієті

Більшість з нас помічали, що від страв з хлібом відчуття ситості тримається довше, пише Bunte. Це означає, що від шматочків хліба та бутербродів не варто відмовлятися, треба лише обрати правильний хліб.

Житній хліб

Щоб втамувати свою гастрономічну пристрасть, обирайте житній хліб, який не принесе шкоди фігурі. У ньому багато клітковини та низький глікемічний індекс, ніж у білого хліба. Відповідно рівень цукру буде підвищуватися повільно й ви довше будете почувати себе ситими.

Лаваш

Цей вид хліба теж містить мало калорій, тому можете без проблем робити для себе закуски з лаваша й не переживати, що він погано вплине на фігуру.

Лаваш є корисним та смачним=
Лаваш є корисним та смачним / Фото Unsplash

Хліб грубого помелу

У хлібі грубого помелу міститься багато клітковини й високий ступінь ситості. Це означає, що тости з авокадо та яйцем з хліба грубого помелу дозволять вам відчути ситість впродовж тривалого часу.

Хрусткі хлібці

Хлібці складаються з цільнозернового борошна та містять мало калорій. Вони чудово підходять для перекусу чи гарніру та є хрусткими й ситними.

Повністю хліб виключати зі свого організму не варто. У ньому містяться вуглеводи, які необхідні для якісного функціонування організму. Вуглеводи дають енергію для роботи мозку та м’язів. Хліб багатий вітамінами А, Е і групи В, а також йодом, кремнієм, насиченими жирними кислотами та іншими мікроелементами.

Источник материала
loader