Кембриджський університет «оживив» вимерлі види тварин за допомогою ШІ
Кембриджський університет «оживив» вимерлі види тварин за допомогою ШІ

Кембриджський університет «оживив» вимерлі види тварин за допомогою ШІ

У Кембриджському університеті ШІ інтегрували з експонатами Музею зоології. В межах місячного проєкту понад десяток тваринних експонатів зможуть «розмовляти» з відвідувачами. Про це пише The Guardian.

Що сталося

Музей зоології Кембриджського університету отримав плюс один варіант, як зацікавити відвідувачів: їм пропонують «поспілкуватись» з вимерлими тваринами за допомогою смартфону та ШІ.

Експонати наділені індивідуальними характерами та акцентами й можуть спілкуватися більш ніж 20 мовами. Наприклад, качкодзьоб говоритиме з австралійським акцентом, а червона панда — з гімалайським. ШІ, створений компанією Nature Perspectives, збирає інформацію про середовище існування цих тварин і виклики, які вони пережили.

Проєкт має змінити ставлення людей до тварин, зокрема через надання їм власних голосів. Експонати адаптують свій стиль мовлення відповідно до віку співрозмовника, надаючи унікальний досвід кожному відвідувачу.

Відвідувачі можуть поставити будь-які запитання та отримати більше, ніж можна дізнатися з музейних табличок. Наприклад, дронт
поділився своїм раціоном на Маврикії та висловив думки щодо можливості повернення його виду через клонування. Він наголошує відвідувачам на важливості не лише генетичних даних, але й відтворенні природного середовища для збереження виду.

Фінвал, скелет якого звисає з даху музею, також відзначив, що кожна людина, яка відчуває трепет перед природою, є значущою, навіть якщо не є «відомою». Завдяки цьому проєкту музеї відкривають нові шляхи взаємодії відвідувачів із природним світом і допомагають підвищити усвідомлення екологічних проблем.

Источник материала
loader
loader