Кімнатні рослини для лінивих: 5 вазонів, які не потребують частого поливу
Кімнатні рослини для лінивих: 5 вазонів, які не потребують частого поливу

Кімнатні рослини для лінивих: 5 вазонів, які не потребують частого поливу

Рослини для дому потрібно обирати такі, які відповідатимуть вашому стилю життя. Про невибагливі вазони, які будуть чудово рости навіть у лінивого господаря, пише Дизайн 24.

Спатіфілум

Спатіфілум – це ідеальна рослина для людей, які рідко бувають вдома. Перед довгою подорожжю достатньо рясно полити вазон і дати воді стекти. Спатіфілум зустрічатиме вас таким самим красивим і зеленим.

Крім того, можна не турбуватися щодо пошуку ідеального місця для цього вазону, адже йому буде комфортно навіть у тіні.


Cпатіфілум стійкий до різних умов / Фото Pinterest

Пуансетія

Цей вазон ще часто називають "різдвяною зіркою" через його незвичне червоне листя. Він здатний прикрасити будь-який інтер'єр і додати йому яскравості. Попри унікальне листя, пуансетія насправді зовсім не вибаглива у догляді. Взимку її рекомендують поливати рідко, щоб не зігнило коріння.


Пуансетія вважається символом Різдва у багатьох країнах / Фото Juan Pablo Serrano, Pexels

Монстера

Ця широколиста рослина – справжня знахідка. Увесь догляд за монстерою – це помірний полив, обприскування та протирання листя. Перед відпусткою поставте вазон у ванній та щедро облийте. Він зберігатиме вологість і чудово почуватиметься у період вашої відсутності.


Монстеру не потрібно часто поливати / Фото Huy Phan, Pexels

Заміокулькас

Чим рідше ви поливатимете заміокулькас, тим краще він ростиме. Поливати цей вазон можна лише після того, як ґрунт повністю просохне. Заміокулькас, або ще кажуть "доларове дерево", любить вологе повітря, але й у сухому він не зів'яне, оскільки може накопичувати вологу у своїх листочках.


Заміокулькас не можна часто поливати / Фото Ksenia Chernaya, Pexels

Сансев'єрія

Сансев'єрію у народі ще називають "тещин язик". Ця рослина невибаглива ні до місця розташування, ні до поливу. Вона залишатиметься живою і красивою навіть, якщо ви іноді забудете її полити.


"Тещин язик" – чудовий вибір для дому / Фото Pinterest

Незалежно від того, яку рослину ви оберете для дому, кожна з них буде корисною. Вазони здатні очищати повітря і вбирати у себе шкідливі речовини. То ж вони не тільки доповнять ваш інтер'єр, а й зроблять простір здоровішим.

Источник материала
loader