На Київщині запрацює платформа «Діалог влади та бізнесу»
На Київщині запрацює платформа «Діалог влади та бізнесу»

На Київщині запрацює платформа «Діалог влади та бізнесу»

У Київській області розпочинає роботу регіональна платформа для комунікації «Діалог влади та бізнесу», перша онлайн зустріч запланована на 17 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, повідомляє пресслужба КОВА

«Перебуваю в постійній комунікації з бізнесом. Сьогодні даємо старт оновленому формату співпраці з підприємцями. Цього тижня розпочинає роботу регіональна офлайн та онлайн платформа для комунікації «Діалог влади та бізнесу». Вона створена за дорученням Президента України Володимира Зеленського у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад», – зауважив він.

Як зазначається, основна мета – знати про всі проблеми підприємців, оперативно їх вирішувати, а також почути пропозиції щодо покращення економічного клімату.

Очільник ОВА зауважив, що Київщина перебуває у пʼятірці регіонів-лідерів, привабливих для бізнесу. Стабільно зростає кількість нових суб’єктів господарювання. На сьогодні їх вже 220 тис., а за 8 місяців цього року в регіоні зареєстрували понад 16 тис. нових суб’єктів підприємницької діяльності.

За словами Кравченка, КОВА прагне зробити все, щоб бізнес Київщини довіряв владі, щоб всі мали однакові умови для роботи та розвитку. І головне, щоб ці умови були зрозумілими та прозорими.

«Зустрічі з підприємцями будуть щотижневими. Раз на квартал буде проводитися регіональний форум за участі представників бізнесу, профільних міністерств, громад та інших гілок влади», - додав він.

Зі свого боку керівниця департаменту економіки Наталія Погребна наголосила, що створення онлайн платформи для комунікації бізнесу із представниками місцевої влади є важливим елементом підтримки підприємництва, особливо в умовах війни.

«Така платформа не лише буде сприяти оперативному реагуванню на запити підприємців, але й сформує базу для вирішення проблем бізнесу. Платформа буде працювати на базі департаменту економіки Київської ОВА. До її роботи ми будемо залучати фахівців податкової, пенсійного фонду, правоохоронців та представників інших органів влади», – зауважила вона.

Окрім засідань у межах «Діалогу влади і бізнесу», КОВА разом із партнерами продовжує проведення інших онлайн та офлайн заходів, спрямованих на підвищення обізнаності підприємців щодо можливостей для розвитку бізнесу.

Зокрема, важливим кроком стало відкриття офісів підтримки малого і мікробізнесу в містах Обухів та Біла Церква в рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Тут підприємці отримують консультації, допомогу з документами, бізнес-планами та грантовими програмами.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області плануютьстворити онлайн платформу з одним із регіонів Італіїдля співпраці бізнесу та відновлення регіону.

Фото: КОВА

Теги по теме
Бизнес
Источник материала
loader