На українських БТРах з'явилися австралійські бойові модулі EOS. Що про них відомо
На українських БТРах з'явилися австралійські бойові модулі EOS. Що про них відомо

На українських БТРах з'явилися австралійські бойові модулі EOS. Що про них відомо

Українські гусеничні бронетранспортери нідерландського виробництва YPR-765 озброїлися бойовими модулями австралійської компанії Electro Optic Systems (EOS).

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на користувача Х Jeff2146, який переглянув переглянув відео 100-ї окремої механізованої бригади.

На кадрах показний бронетранспортер YPR-765, озброєний 40-мм автоматичним гранатометом, що встановлений у модуль EOS R400.

Встановлення бойового модуля з автоматичним гранатометом значно збільшує спроможності бронетранспортера у підтримці піхоти та техніки.

Крім того, використання модуля дозволяє екіпажу бронетранспортера вести ефективний вогонь по цілях, залишаючись під прикриттям корпусу бойової машини.

Мілітарний вперше розповідав про замовлення модулів компанії Electro Optic Systems у квітні 2023 року. Тоді йшлося про замовлення 50 модулів, запасних частин до них та боєприпасів. Контракт, вартість якого оцінювалася у 41 мільйон доларів, передбачав виконання замовлення протягом 2023-2024 років.

Окрім прямих закупівель, австралійські бойові модулі надходять в українські арсенали в рамках військової допомоги від країн-партнерів.

Крім EOS R400 Сили оборони України експлуатують модулі протиповітряної оборони Slinger від цієї ж компанії.

Electro Optic Systems

Бойові модулі компанії EOS виробник характеризує як системи, що розроблені для забезпечення більшої точності ведення вогню за будь яких умов, а також убезпечення екіпажу.

Компанія пропонує декілька бойових модулів у конфігурації з різним озброєнням. Завдяки надлегкій конструкції вони можуть бути встановлені на різні транспортні засоби та платформи, включаючи легкий автотранспорт.

Найбільш відомий бойовий модуль EOS R400 може бути оснащений легким кулеметом, кулеметом калібру 12,7-мм, автоматичним 40-мм гранатометом або легкою 30-мм гарматою ATK M230 LF. Він оснащений тепловізійним прицілом з дистанцією виявлення цілі до 5 кілометрів.

Також компанія пропонує більш важку версію EOS R800, яка оснащена автоматичною 30-мм автоматичною гарматою Bushmaster Mk.44. Цей модуль вважають системою для важких колісних та гусеничних бойових машин.

За словами виробника, модуль важить втричі менше за його аналоги та забезпечує ведення вогню з високою точністю. Окрім гармати, до бойового модулю може бути інтегровано також легкий кулемет калібру 7,62 та протитанкові керовані ракети Javelin.

Источник материала
loader