На Закарпатті у фігурантів «студентської» схеми ухилення від призову вилучили понад 4,5 мільйона
На Закарпатті у фігурантів «студентської» схеми ухилення від призову вилучили понад 4,5 мільйона

На Закарпатті у фігурантів «студентської» схеми ухилення від призову вилучили понад 4,5 мільйона

На Закарпатті правоохоронці провели 14 обшуків у справі про схему ухилення від призову, в організації якої підозрюють ректора та колишнього проректора приватного вишу, а також працівника військової служби правопорядку. У фігурантів вилучено понад 4,5 млн грн.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Закарпатської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"Правоохоронці провели 14 обшуків в адміністративних будівлях, а також у помешканнях і транспортних засобах фігурантів. Вилучено готівкові кошти в національній та іноземній валюті еквівалентні понад 4,5 млн грн, а саме – понад 47 тис. доларів США, 46 тис. євро, 440 тис. грн. Також знайдено чорнові записи із даними учасників «студентської схеми», мобільні телефони та іншу техніку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, підозрювані налагодили схему отримання військовозобов’язаними відстрочки від призову під виглядом навчання у ВНЗ за кордоном. За грошову винагороду чоловіків зараховували на бакалаврат, магістратуру чи аспірантуру. На підставі цього фейковим студентам обіцяли також вирішити питання з оформленням відстрочки. Залежно від обставин, пакет таких «послуг» фігуранти оцінювали орієнтовно в 1500 євро з особи. За оперативними даними слідства, цією схемою встигли скористатися понад дві сотні осіб.

Всі троє підозрюваних були затримані. Їм повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Наразі затриманим вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внести заставу на загальну суму понад 3 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій області правоохоронці вилучили майже 8 млн грн у заступниці голови військово-лікарської комісії районного територіального центру комплектування та лікаря, які оформлювали медичні виписки з фіктивними діагнозами для чоловіків призовного віку.

Фото:  пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader