Отруєння "Новачком" у Великій Британії: з'явилися нові докази проти Путіна
Отруєння "Новачком" у Великій Британії: з'явилися нові докази проти Путіна

Отруєння "Новачком" у Великій Британії: з'явилися нові докази проти Путіна

Про це пишуть журналісти видання The Guardian. Окрім того, про це заявили під час громадських слухань щодо смерті британки Дон Стерджесс, яка випадково стала жертвою атаки.

Велика Британія звинувачує Путіна

Високопоставлений чиновник Міністерства закордонних справ Великої Британії заявив, що британський уряд дійшов висновку, що рішення отруїти Скрипаля, який вже давно жив у Великій Британії, не могло бути прийняте без дозволу найвищого керівництва Росії.

Водночас колишній російський шпигун Скрипаль також підтвердив, що за всіма чутливими рішеннями в Кремлі стоїть саме Путін.

Я вважаю, що Путін приймає всі важливі рішення сам. Тому я думаю, що він принаймні дав дозвіл на напад,
– розповів він у заяві.

Як розвивалася справа: основні деталі

  • 4 березня 2018 року колишнього працівника ГРУ ФСБ Росії Сергія Скрипаля та його дочку Юлію знайшли непритомними в парку міста Солсбері у Великій Британії. Першим, хто прийшов їм на допомогу, був поліцейський Нік Бейлі.
  • Слідчі встановили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в Росії, яку нанесли на двері їхнього будинку.
  • 5 вересня 2018 року британська поліція оприлюднила нові резонансні деталі у справі про розслідування отруєння у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Зокрема, британська прем’єрка Тереза Мей заявила, що підозрювані у виконанні отруєння Скрипалів Олександр Петров та Руслан Боширов є офіцерами ГРУ Росії.
  • Вже 12 вересня Путін особисто заявив, що у Росії знайшли підозрюваних у замаху на Скрипалів, а 13 вересня пропагандисти RT опублікували інтерв’ю з людьми, які називають себе Бошировим і Петровим.
  • Згодом, Bellingcat і The Insider з’ясували, що підозрювані в отруєнні у британському Солсбері ексагента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії– Олександр Петров і Руслан Боширов – справді є працівниками російських спецслужб. 26 вересня видання опублікували чергову частину розслідування, у якій заявили про розкриття справжньої особистості Боширова.
Теги по теме
Владимир Путин Великобритания
Источник материала
loader