Перманентний маркер зникне з поверхонь: ось як його легко відмити
Перманентний маркер зникне з поверхонь: ось як його легко відмити

Перманентний маркер зникне з поверхонь: ось як його легко відмити

Перманентний маркер може стати справжньою проблемою, але позбутися його слідів все ж можливо. І Поради 24 підібрали кілька найбільш ефективних способів, які допоможуть впоратися із забрудненнями.

Як прибрати перманентний маркер

Існує кілька універсальних способів, які ви можете спробувати. Перш за все, згодиться ізопропіловий спирт. Річ у тому, що всередині маркера є і чорнило і спирт. І коли ви пишете, спирт залишається у суміші, а коли він випаровується, шар фарби стає незмивним.

Тож додавання спирту назад відкриває шлях до видалення надписів чи плям. Для цього потрібно виконати такі кроки:

  • візьміть ватяну паличку чи тканину та змочіть у спирт;
  • протріть маркерну пляму, аби спирт гарно змішався з чорнилом;
  • чистою паличкою чи тканиною витріть чорнило з матеріалу.

Як прибрати маркер з одягу

Тут потрібно діяти трохи інакше. Покладіть тканину лицьовою стороною вниз на чисті паперові рушники. Спирт потрібно втирати губкою в область навколо плями, а потім нанести й на саму пляму. Продовжуйте терти спиртом, аби більшість чорнила видалилася на паперові рушники. Після цього річ потрібно ретельно прополоскати та випрати.

Маркер
Маркер можна прибрати з одягу / Фото Pexels

Як прибрати запис маркером з дошки

Іноді бувають ситуації, коли маркери плутаються, і на дошці залишаються записи, що неможливо стерти. У такому випадку ви можете скористатися рідиною для зняття лаку. Або ж є ще один спосіб, навіть простіший: поверх старого запису зробіть ще один змивним фломастером, а тоді витріть – обидва надписи зникнуть.

Але вивести перманентний маркер можна й з паперу – для цього потрібно крапнути невеликою кількістю ацетону та пляму, але дуже обережно, щоб папір не промок повністю. Коли рідина розмиє чорнило, промокніть його чистою серветкою.

Источник материала
loader
loader