Поголовна корупція у МСЕК: у МОЗ відповіли, коли там наведуть лад
Поголовна корупція у МСЕК: у МОЗ відповіли, коли там наведуть лад

Поголовна корупція у МСЕК: у МОЗ відповіли, коли там наведуть лад

Заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що МОЗ слідкує за скаргами щодо МСЕК, пише BBC.

Чи можливо навести лад у МСЕК

Кузін сказав, що останніми роками побільшало скарг щодо роботи МСЕК, тому що виросло навантаження на комісії. За його словами, МОЗ спільно з правоохоронцями опрацювало вже близько 19 тисяч справ.

У всьому, що стосується питання протидії корупції, ми тісно співпрацюємо з правоохоронними органами. Ми бачимо повідомлення, скарги, бачимо їх до того, як вони стають публічними,
– сказав Ігор Кузін.

Заступник міністра також сказав, що розголос у ЗМІ, який відбувається зараз – "це фінал цієї роботи". За його словами, МОЗ слідує та дотримується принципів закону.

Ми будемо співпрацювати з правоохоронними органами допоки в системі МСЕК не буде наведено певний лад… Є концепція розвитку системи МСЕК. Також є законопроєкт, який має це врегулювати. Ми сподіваємося, що після його прийняття можна вже буде казати про те, що якісь певні елементи з цієї системи підуть,
– заявив Кузін.

Нагадаємо, що 10 жовтня в МОЗ представили законопроєкт щодо реформи МСЕК. Міністерство планує у 2025 році ліквідувати МСЕК у тому вигляді, в якому вони функціонують зараз.

Теги по теме
Министерство здравоохранения Коррупция Медицина
Источник материала
loader