Світова премʼєра фільму «Буча» відбудеться у Варшаві
Світова премʼєра фільму «Буча» відбудеться у Варшаві

Світова премʼєра фільму «Буча» відбудеться у Варшаві

У Польщі в межах Варшавського кінофестивалю 17 жовтня у кінотеатрі «Кінотека» відбудеться світова премʼєра художнього фільму «Буча».

Про це повідомляють організатори кінофестивалю, передає Укрінформ.

У межах кінофестивалю відбудуться три покази фільму: 17, 18 та 19 жовтня.

Кінострічка режисера Станіслава Тіунова візьме участь у секції «міжнародний конкурс» варшавського кінофестивалю. У фільмі зіграли актори Цезарій Лукасевич, В’ячеслав Довженко, Нікон Федотов, Олександр Печериця, Анастасія Нестеренко, Артемій Єгоров і Сергій Стрельніков.

У фільмі «Буча» йдеться про історію єврея з казахстанським громадянством Костянтина, який отримав політичний притулок в Україні. На початку повномасштабного вторгнення РФ, користуючись своїм казахським паспортом, він їздить на окуповані території й допомагає евакуюватицивільних людей. Йому вдається врятувати 203 особи, але водночас він на власні очі бачить усі жахіття війни та російської окупації. Але він туди їздить не сам, йому допомагає кримська татарка Гаїде Різаєва, яка працює в Головному управлінні розвідки.

У межах Варшавського кінофестивалю, який триває з 11 по 20 жовтня, відбудеться показ кількох українських фільмів: "Буча", "Донька" режисера Єгора Олесова, а також документальні стрічки "Сімейний альбом" Марини Ткачук, "Журавлі кличуть" Лаури Волнер, "Озброєні піснею" Раяна Вільяма Сміта, "Реал" Олега Сенцова, "Воєнний кореспондент" Бенджаміна Тучека і "Сентиментальна подорож до планети Параджанова" Тараса Томенка.

Фото: bucha.film

Источник материала
loader