У Києві хочуть знести Алею пам'яті: побратими й рідні загиблих організували акцію, щоб перешкодити руйнації памʼятників
У Києві хочуть знести Алею пам'яті: побратими й рідні загиблих організували акцію, щоб перешкодити руйнації памʼятників

У Києві хочуть знести Алею пам'яті: побратими й рідні загиблих організували акцію, щоб перешкодити руйнації памʼятників

14 жовтня 2024 року на другу річницю Алеї памʼяті захисників України родичі полеглих, представники громадської та військові вшанували памʼять усіх захисників і захисниць імена яких розміщені на меморіалі.

В рамках акції присвяченій захисту від знищення Алеї памʼяті захисників України пройшов автопробіг в якому прийняли участь більше 60-ти автомобілів. 

До автопробігу долучилися представники благодійних організацій та військові. Під час автопробігу були вручені звернення з вимогами та підписами більше тисячі киян та родин загиблих героїв до Офісу Президента, Міністерства культури, Міністерства у справах Ветеранів та Київської міської державної адміністрації.

Основною вимогою звернення активісти зазначили припинити паплюження пам’яті наших Героїв шляхом встановлення торговельної споруди на території Державного історико-меморіального Лук’янівського заповідника, Алеї пам’яті захисників України.

Також в рамках проведення акції активісти звернулися до Посольств США, Великої Британії та Німеччини з проханням підтримати ветеранський рух українців, не допустити паплюження пам’яті загиблих захисників України, оскільки такими кроками міська влада руйнує демократичні принципи та емоційний стан суспільства в цілому.

Активісти вважають, що встановлення будь-якої малої архітектурної форми на прилеглій території до Лукʼянівського кладовища по вулиці Оранжерейній, на якій знаходиться Алея памʼяті захисників України, викликає осуд та спротив у громадських організацій, громадських діячів, воїнів, патріотів – у всіх киян, а також викличе осуд у наших європейських партнерів.

На думку організаторів акції, найбільший цинізм цієї ситуації проявляється в тому, що встановлення торговельної споруди планується зробити з дозволу Київської міської влади під керівництвом мера Віталія Кличка, які навпаки мають поважати памʼять загиблих захисників та сприяти вшановуванню їх жертві, а не надати тимчасовою комісією ганебний дозвіл для встановлення торговельної споруди для своїх «кишенькових працівників».

«Дані дії міської влади за рахунок покладених життів наших захисників є абсолютно неприпустимими в громадському суспільстві України, проявом ганебного ставленння неповаги перш за все до тих, хто за волю та свободу України віддав життя. Ми вимагаємо, негайного скасування даного рішення та недопущення в подальшому встановлення малих архітектурних форм біля Алеї памʼяті захисників України!» – резюмував один із організаторів акції, Керівник Громадської організації «Добровольче формування територіальної громади Гостомеля» Гарник Каранлгцян.

Источник материала
loader