У Празі туристам заборонили відвідувати паби вночі
У Празі туристам заборонили відвідувати паби вночі

У Празі туристам заборонили відвідувати паби вночі

Відтепер у Празі заборонено проводити вечірні паб-тури, під час яких учасники з гідом ходять від бару до бару. Відповідна заборона діє з 22:00 до 6:00, повідомляє Politico.

Яка причина заборони

Той, хто був хоч раз у Празі, знає, що вулиці міста переповнені пабами та пивоварнями. Згідно з даними Чеської асоціації пивоварень та пивних будинків, середньостатистичний чех споживає найбільше пива у світі.

Через те, що Прага вважається "столицею пива", у місті організовують спеціальні нічні паб-тури, коли туристи з гідом ходять від закладу до закладу. І тут починаються проблеми.

Річ у тім, що жителі центру чеської столиці вже давно скаржаться на шум від натовпів п'яних туристів. Крім цього, іноді виникають проблеми з безпекою.

Нерозумне вживання алкоголю і деструктивна поведінка, пов'язана з паб-турами, може створити враження відсутності культури в суспільстві, знизити відчуття безпеки і ... негативно вплинути на сприйняття муніципалітету туристами, потенційними інвесторами і самими громадянами,
– мовиться у міській пропозиції.

Заступник мера міста Іржі Поспішил зауважив, що місто "шукає більш культурного, заможного туриста ... а не того, хто приїжджає на короткий час тільки для того, щоб напитися".

Тож відтепер нічні екскурсії пабами заборонені. Обмеження не стосується класичних і групових екскурсій, які не пов'язані з алкоголем.

Також власники закладів зазначають, що нікому не забороняють відвідування вночі – робота самих закладів не зміниться. Тому, якщо захочете відвідати якийсь із пабів Праги вночі, шукайте не гіда, а хорошу компанію.

Теги по теме
Туризм Чехия
Источник материала
loader
loader