В Україні видали перший довідник про життя після ураження спинного мозку
В Україні видали перший довідник про життя після ураження спинного мозку

В Україні видали перший довідник про життя після ураження спинного мозку

В Україні презентували перший довідник про життя після ураження спинного мозку, що є перекладом зі шведської роботи професора Класа Халтлінга «SPINALIS. Нова сторінка життя з ураженням спинного мозку».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила перша леді Олена Зеленська.

«Сьогодні професор Халтлінг в Україні – з нагоди видання SPINALIS українською мовою, яке ми ініціювали, а він підтримав. Переклад та адаптацію здійснила ГО «Безбар’єрність» у співпраці з громадською діячкою Уляною Пчолкіною. Це перший в Україні довідник про життя після ураження спинного мозку», - розповіла Зеленська.

Вона відзначила, що довідник поєднує в собі практичність – для фахівців та щирість – для людей із такою травмою та їхніх рідних.

Зеленська поінформувала, що довідник уже доступний в електронному вигляді на платформі «Ти як?», 2 тисячі примірників отримають реабілітаційні центри, профільні організації, обласні військові адміністрації.

Як повідомлялося, у березні 2023 року за ініціативою першої леді Олени Зеленської в Україні стартувала комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Мета кампанії — навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, які допоможуть подолати тривогу.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
loader
loader