Їх роблять майже усі: основні помилки під час кріплення штор у квартирі
Їх роблять майже усі: основні помилки під час кріплення штор у квартирі

Їх роблять майже усі: основні помилки під час кріплення штор у квартирі

Для тих, хто вперше облаштовує вікна занавісками, це завдання може спершу видатися непростим. Видання Better Homes & Gardens вказало на 3 найпоширеніші помилки під час вішання штор і підказало, як їх виправити.

Вибір надто вузьких штор

Останнє, чого ви бажаєте під час післяобіднього сну, – це бути раптово розбудженим променем сонячного світла, від якого не здатні врятувати вас ваші штори, бо занадто вузькі. Перш ніж купувати занавіску, переконайтеся, що панелі достатньо широкі, щоб закрити вікна.

Для цього слід виміряти вікно перед покупкою або виготовленням штор. Панелі штор повинні приблизно вдвічі перевищувати ширину вікна, яке ви намагаєтеся затінити.

штори

Фото Marty Baldwin

Штори занато короткі або довгі

Занадто короткі штори виглядають незграбно й недоречно. Вони також візуально змінюють простір, зменшуючи висоту стелі та роблячи кімнату меншею загалом. Штори, що волочаться по підлозі, можуть становити небезпеку та легше збирають пил. Тому варто прагнути до золотої середини, а саме штор, які ледве не торкаються підлоги.

Щоб знайти правильну довжину штор, виміряйте відстань від підлоги до місця, де ви повісите карниз. Штори зазвичай мають стандартні довжини, як 160, 213 або 244 сантиметри. Оберіть варіант, що найкраще підходить до ваших вимірів, віддаючи перевагу трохи довшим шторам, ніж занадто коротким. Якщо потрібно, занавіски, які занадто довгі, можна підшити. Також можна зробити штори на замовлення, хоча це обійдеться дорожче.

штори2Фото David A. Land

Неправильне розміщення карниза для штор

Важливо встановити карниз у правильному місці, інакше штори ідеальної довжини можуть не висіти належним чином. Карниз, що розташований занадто близько до верхньої частини віконної рами, може візуально зменшити простір. Також важливо обрати карниз, який ширший за ваше вікно. Це дозволить завісити штори збоку від рами і створить враження більшого простору.

Тому радимо візуально збільшити кімнату, встановивши карниз на кілька сантиметрів вище за вікно. Ось два корисних виміри: карниз має бути на 20 –3 0 сантиметрів довшим за ширину вікна; його слід встановити принаймні на 10 – 15 сантиметрів вище за віконну раму. Для кімнат з високими стелями можна вибрати ще вищу точку для розміщення карниза.

штори

Фото John Granen

Источник материала
loader