17-річного жителя Ізмаїльського району засуджено за вбивство бабусі, крадіжку та незаконне зберігання наркоти
17-річного жителя Ізмаїльського району засуджено за вбивство бабусі, крадіжку та незаконне зберігання наркоти

17-річного жителя Ізмаїльського району засуджено за вбивство бабусі, крадіжку та незаконне зберігання наркоти

17-річного жителя Ізмаїльського району засуджено за вбивство бабусі, крадіжку та незаконне зберігання наркоти - Фото 1

Юнак розкаявся у скоєному. За ґратами він проведе більше восьми років.

5 лютого поточного року до поліції надійшло повідомлення про загибель 71-річної жительки одного з сіл Кілійської територіальної громади. Небіжчицю у неї вдома виявила її невістка.

Виїхавши на місце, поліцейські виявили в приватному будинку на ліжку закривавлену господиню з ножовими пораненнями шиї та черевної порожнини. За висновком судово-медичної експертизи, потерпіла померла від геморагічного шоку та гострої крововтрати.

В ході проведення першочергових слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що тілесні ушкодження жінці завдав 17-річний онук. У день вбивства у бабусі вдома вся родина відмічала день народження одного з її синів. Після того, як гості розійшлися по домівках і старенька залишилася сама, до неї повернувся нетверезий онук. Між ним та бабусею виник конфлікт, під час якого він схопив ніж та вдарив її в шию і живіт.

З будинку вбитої хлопець викрав три мобільні телефони. А йдучи від неї, побачив по дорозі незамкнений автомобіль, що належить 23-річному місцевому чоловіку, з якого забрав автомагнітолу.

Протягом декількох годин поліцейські розшукали правопорушника в сусідньому селі в закинутій будівлі, де він переховувався. Юнак зізнався у скоєному та видав вкрадені речі. Загальна вартість майна була оцінена майже в п’ять тисяч гривень. Також хлопець зізнався, що планував продати його і придбати наркотики.

При проведенні санкціоновано обшуку за місцем мешкання правопорушника правоохоронці виявили майже дев’ять грамів наркотичного засобу канабісу, що підтверджено експертним висновком. Наркотик хлопець придбав та зберігав для власного вживання.

Правопорушника затримали в процесуальному порядку та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час проведення судово-психіатричної експертизи його було визнано осудним.

Зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігуранту обвинувачення в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині; викраденні чужого майна, вчиненому повторно в умовах воєнного стану; незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Закінчивши досудове розслідування, яке проводилося під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115, ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Дослідивши отримані докази та врахувавши, що підсудний визнав свою вину, а також його вік, суд призначив йому покарання у вигляді восьми років і шести місяців позбавлення волі.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader