США виділили ЗСУ новий пакет військової допомоги
США виділили ЗСУ новий пакет військової допомоги

США виділили ЗСУ новий пакет військової допомоги

До пакета допомоги у сфері безпеки увійде зброя та техніка на загальну суму 425 млн доларів.


Президент США Джо Байден провів розмову з українським лідером Володимиром Зеленським та оголосив про виділення пакету допомоги ЗСУ на 425 млн доларів. Про це пресслужба Білого дому в середу, 16 жовтня.

 

“Президент Байден поінформував президента Зеленського про свої зусилля щодо збільшення безпекової допомоги Україні протягом терміну, що залишився до його перебування на посаді. Сьогодні президент оголосив про надання Україні пакета допомоги у сфері безпеки на суму 425 мільйонів доларів”, – ідеться в повідомленні.

 

Новий пакет допомоги містить додаткові засоби ППО, боєприпаси класу повітря-земля, бронетехніку і критично важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України.

 

Також у Білому домі повідомили, що найближчими місяцями США нададуть Україні низку додаткових можливостей, включно із сотнями перехоплювачів ППО, десятками тактичних систем ППО, додатковими артилерійськими системами, значною кількістю боєприпасів, сотнями бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячами додаткових броньованих машин, що допоможе оснастити ЗСУ.

 



Теги по теме
Джо Байден
Источник материала
loader