Британія розглядає можливість прийняття USB-C як загального стандарту зарядки
Британія розглядає можливість прийняття USB-C як загального стандарту зарядки

Британія розглядає можливість прийняття USB-C як загального стандарту зарядки

Уряд Великої Британії розпочав консультації, щоб вивчити можливість використання USB-C як стандартного зарядного порту для електронних пристроїв, що потенційно відповідає подібним нормам, нещодавно прийнятим Європейським Союзом.

Управління безпеки та стандартів продукції, що є частиною Міністерства бізнесу та торгівлі, шукає інформацію від виробників, імпортерів, дистриб’юторів і торгівельних асоціацій щодо потенційних переваг і проблем із запровадженням загального стандарту зарядки у Великобританії.

Цей крок стався після того, як у 2022 році ЄС прийняв законодавство, яке вимагає від більшості портативних електронних пристроїв використовувати USB-C для зарядки до грудня 2024 року. Рішення ЄС мало на меті зменшити кількість електронних відходів і покращити сумісність зарядних пристроїв.

Уряд Великої Британії, який раніше заявляв, що не розглядає подібні правила, зараз вивчає, чи принесе користь від впровадження USB-C як стандарту підприємствам, споживачам і навколишньому середовищу. Консультація триватиме вісім тижнів до 4 грудня 2024 року.

Основні моменти, які розглядаються, включають:

  • Стандартизація USB-C як загального зарядного порту
  • Впровадження узгодженої технології швидкої зарядки
  • Дозволити споживачам купувати пристрої без зарядних пристроїв
  • Запровадження вимог щодо маркування інформації про зарядку

Уряд визнає, що багато виробників смартфонів, планшетів, фотоапаратів, навушників і ноутбуків уже добровільно впровадили USB-C для ринку Великобританії, щоб уникнути складнощів у ланцюзі поставок. Наприклад, Apple, яка довго опиралася зміні свого власного порту Lightning, прийняла USB-C для нових iPhone минулого року, тоді як останні кілька продуктів Lightning, ймовірно, зроблять перехід наступного року. Однак уряд каже, що прагне зрозуміти наслідки офіційного впровадження таких вимог.

Примітно, що новий iPad mini, анонсований у вівторок, не включатиме зарядний пристрій у комплекті для кількох європейських країн, включаючи Великобританію, Францію, Німеччину, Італію, Іспанію та Нідерланди. Ймовірно, ця зміна є відповіддю на правила ЄС щодо електронних відходів, але це стосується навіть деяких європейських країн, які не входять до ЄС.

Источник материала
loader