Факти вже не такі важливі, як переконання - ексредактор AFP про вплив соцмереж на виборців
Факти вже не такі важливі, як переконання - ексредактор AFP про вплив соцмереж на виборців

Факти вже не такі важливі, як переконання - ексредактор AFP про вплив соцмереж на виборців

Соціальні мережі відіграють велику та шкідливу роль у формуванні світогляду і політичних уподобань простих виборців у країнах колективного Заходу.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив колишній виконавчий редактор інформаційного агентства «Франс Пресс» (Agence France-Presse, AFP) Дені Йо, який з моменту повномасштабного вторгнення став волонтером та особисто привозить до українського міста Умань гуманітарну допомогу.

«На сьогодні факти вже не є такими важливими чи визначальними. Важливіші переконання», – вважає Дені Йо.

«Протягом усього професійного життя я працював у сфері ЗМІ і маю відчуття, що серйозні, відповідальні медіа поки що виконують свою роботу. Але люди тепер під час ухвалення рішень здебільшого керуються тим, що читають і бачать у соціальних мережах», – зауважив Дені Йо.

Як приклад такого впливу соціальних мереж він згадав обрання Дональда Трампа на президентську посаду в США, Брекзит у Великій Британії тощо. «Виборців вводять в оману брехливими обіцянками», – стверджує колишній журналіст.

«Якщо виборців просто переконають, що, приміром, Трамп – найкращий президент для США, вони відповідно віддадуть свої голоси. І, вочевидь, результат виборів у США матиме великий вплив на допомогу, яку надає провідний донор Україні», – зауважив Дені Йо.

Він зазначив, що хоча, на його думку, у Франції не відбувається скоординованої атаки на зусилля щодо допомоги Україні, «соціальні мережі справді впливають на рівень уваги чи симпатії людей до України, і це відбувається у різних країнах».

«Керуючись порядком денним, який диктують соцмережі, люди починають обговорювати певні речі в себе на кухнях, зокрема те, що, можливо, сторонам уже варто домовитися, щоб нарешті припинити російську війну проти України», – підкреслив волонтер.

Як повідомлялося, Росія стала більш агресивною, активною та відвертою у гібридних атаках проти країн-учасниць НАТО, вважає старший представник Альянсу в Україні Патрік Тернер. В інтерв’ю Укрінформу він відзначив, що спектр втручань включає диверсії, кібератаки, використання мігрантів як зброї, напади на критичну інфраструктуру окремих країн, загрози підводній інфраструктурі та інші ризики.

Теги по теме
Украина США СМИ Соцсети
Источник материала
loader