Як часто можна мити голову
Як часто можна мити голову

Як часто можна мити голову

Як часто мити голову

Без довгих очікувань: суворих правил немає. Частота миття залежить від особистих уподобань і ступеня жирності, яку виробляють сальні залози біля коренів, пише American Academy of Dermatology Association.

Організм захищається шкірним салом від мікробів, бруду, сонця і втрати вологи. Воно накопичується, потрапляє на волосся, роблячи його липкими. До того ж пил осідає на волоссі, позбавляючи його блиску і погіршуючи зовнішній вигляд.

Основний компонент будь-якого шампуню – детергент, який видаляє жир з поверхні голови. Популярна речовина – лаурилсульфат натрію. Попри міфи, вона не викликає ні рак, ні випадіння волосся. Коли шкірне сало змивається, волосся стає чистим. Швидкість, з якою воно знову стане жирними, залежить від організму.

Як оборати шампунь

Звичайний шампунь підходить для щоденного використання. Виняток становлять професійні шампуні для глибокого очищення, які містять високу концентрацію агресивних речовин, тому їх не рекомендується використовувати частіше одного разу на тиждень.

Американська академія дерматології пропонує мити волосся щодня, якщо воно швидко стає жирним. Якщо ж шкіра голови суха або волосся пошкоджене фарбуванням, то краще робити це раз на тиждень. Часто сухість шкіри пов'язана з неправильно підібраним шампунем.

Для жирного волосся вибирають потужні детергенти, для сухого – м'якші. Якщо волосся виглядає сухим після миття, варто спробувати шампунь для сухого волосся, який змиває менше жиру. Для жирного волосся діє зворотне правило.

Ціна шампуню не має значення – будь-який впорається з видаленням бруду. Головне, щоб шампунь підходив вашому типу волосся: звичайне, жирне або сухе. Хоча варто уникати надто дешевих шампунів, вони можуть залишати на волоссі статичний заряд, який притягує пил.

Як правильно мити голову

Правила миття голови: треба мити шкіру, а не волосся по всій довжині, інакше воно стане ламким і втратить блиск. Волосся по довжині спеціально мити не треба – забруднення саме змиється. Кондиціонер використовувати не обов'язково, але він покращує міцність волосся, його зовнішній вигляд і усуває статичний заряд. Наносити його потрібно лише на кінчики.

Після душу краще не терти волосся рушником, а просто обернути його навколо голови. Волоссю корисніше висихати природним шляхом, але якщо використовуєте фен, обирайте низькі температури та сушіть не частіше разу на тиждень.

Источник материала
loader