Лідери США, Британії, Франції й Німеччини обговорять питання України - Білий дім
Лідери США, Британії, Франції й Німеччини обговорять питання України - Білий дім

Лідери США, Британії, Франції й Німеччини обговорять питання України - Білий дім

У Білому домі підтвердили, що під час візиту президента Джо Байдена до Берліна в п’ятницю відбудуться переговори лідерів «Четвірки» провідних країн Заходу, під час яких обговорюватиметься ситуація в Україні й на Близькому Сході.

Про це сказав у середу журналістам під час телефонного пресбрифінгу високопоставлений представник адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У рамках зустрічі «Четвірки» – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції й Німеччини – лідери країн матимуть можливість обговорити нагальні глобальні проблеми, включно із ситуацією в Україні й на Близькому Сході»,- зауважив представник адміністрації.

У цьому контексті він нагадав про телефонну розмову президентів Байдена і Зеленського в середу, перед візитом президента США до Німеччини, а також про рішення глави Білого дому виділити додатковий пакет оборонної допомоги Україні.

«Тож, я не сумніваюся, що ситуація на полі бою в Україні, траєкторія війни, а також те, як союзники можуть найкраще підтримати Україну, стануть темами розмови (лідерів «Четвірки» - ред.)»,- зауважив представник адміністрації президента США.

Водночас він не уточнив, у якому форматі проходитимуть переговори глав держав чотирьох країн.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у середу анонсував візит президента Джо Байдена до Німеччини, де заплановані, зокрема, його зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом і федеральним президентом Франком Вальтером Штайнмаєром. При цьому, у Вашингтоні підкреслили, що українське питання та допомога Україні стане важливою частиною візиту президента США до Німеччини.

Фото: top-voprosov.ru

Источник материала
loader