Ціни на нафту стабілізувалися після різкого падіння напередодні
Ціни на нафту стабілізувалися після різкого падіння напередодні

Ціни на нафту стабілізувалися після різкого падіння напередодні

Ціни на нафту піднялися на ранніх торгах у середу, 16 жовтня, через невизначеність щодо перебігу конфлікту на Близькому Сході, після того, як занепокоєння попитом звели ринок до найнижчого рівня з початку жовтня на попередній сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 14 центів, або 0,2%, до $74,39 за барель. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate піднялися на 19 центів, або 0,3%, до $70,77 за барель.

Ціни на нафту впали більш ніж на 4% до майже двотижневого мінімуму у вівторок через слабший прогноз попиту та після повідомлення ЗМІ про те, що Ізраїль не завдаватиме ударів по іранських ядерних і нафтових об’єктах, зменшивши побоювання щодо зриву постачань.

Однак занепокоєння щодо ескалації конфлікту між Ізраїлем і підтримуваним Іраном бойовим угрупуванням «Хезболла» зберігаються, і у вівторок США заявили, що виступають проти масштабів авіаударів Ізраїлю по Бейруту за останні кілька тижнів.

«Після нещодавнього відновлення цін ми можемо очікувати деякий простір для стабілізації цін у найближчій перспективі, оскільки учасники ринку переоцінюють подальші події на геополітичному фронті», — сказав ринковий стратег IG Єп Джун Ронг.

«Очікується також більше ясності щодо фіскальної політики Китаю, і відсутність конкретики, схоже, створює деяку невизначеність щодо можливого впливу на перспективи попиту на нафту», — вважає він.

Китай може залучити додаткові 6 трлн юанів ($850 млрд) зі спеціальних казначейських облігацій протягом трьох років, щоб стимулювати економіку, повідомляють місцеві ЗМІ, хоча це не змогло відродити настрої на фондовому ринку країни.

Що стосується попиту на нафту, то Організація країн-експортерів нафти й Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) цього тижня знизили свої прогнози щодо зростання глобального попиту на нафту на 2024 рік, причому основна частка зниження рейтингів припадає на Китай.

Ринок чекає останні дані про запаси нафти в США: щотижневий звіт Американського інституту нафти має бути представлений пізніше у середу, а дані Управління енергетичної інформації – у четвер. Звіти надходять на день пізніше, ніж зазвичай, після федерального свята.

Аналітики, опитані Reuters, очікували, що запаси сирої нафти зростуть приблизно на 1,8 млн барелів за тиждень до 11 жовтня.

Теги по теме
Израиль нефть Рынок
Источник материала
loader
loader