Збірна Англії отримала нового тренера
Збірна Англії отримала нового тренера

Збірна Англії отримала нового тренера

Німецький тренер Томас Тухель став новим головним тренером збірної Англії з футболу. Згідно з повідомленням Футбольної асоціації Англії, він став лише третім іноземним тренером в історії команди та першим за останні 12 років.

Тухель, 51-річний фахівець, розпочне свою роботу з командою в 2025 році. Наразі обов’язки головного тренера виконує Лі Карслі, який після завершення шостого туру Ліги Націй повернеться до молодіжної збірної Англії.

Томас Тухель є одним з найвідоміших тренерів у Європі, здобувши популярність завдяки своїм успіхам з такими командами, як “Майнц”, дортмундська “Боруссія”, ПСЖ та “Челсі”. Він став володарем Ліги чемпіонів, виграв Суперкубок УЄФА і дійшов до фіналу Ліги чемпіонів з ПСЖ. Також його заслуги включають перемогу в Кубку Німеччини з “Боруссією”.

Останнім місцем роботи Тухеля була “Баварія”, з якою він покинув клуб наприкінці сезону 2023/2024. Після цього тренер чекав на пропозиції від “Манчестер Юнайтед”, але клуб вирішив продовжити співпрацю з Еріком Тен Хагом.

Збірна Англії досягла фіналів Євро-2020 і Євро-2024, проте в обох випадках не змогла здобути перемогу. Наразі в Лізі націй 2024/25 команда займає друге місце в групі 2 Дивізіону B після чотирьох турів.

Источник материала
loader
loader