CNN уперше показав запуск українського далекобійного БПЛА Лютий
CNN уперше показав запуск українського далекобійного БПЛА Лютий

CNN уперше показав запуск українського далекобійного БПЛА Лютий

Журналісти CNN провели два дні з секретним підрозділом у складі ГУР Міністерства оборони, який відповідає за запуск безпілотників на територію країни-агресора Росії, і були присутні під час запуску українського БПЛА Лютий на Котлубань Волгоградської області.

Як повідомляє CNN, безпілотник АН-196 Лютий має 4 метри в довжину і розмах крил 7 метрів. Він здатний нести корисне навантаження вагою до 250 кг. Вирішальне значення для успіху місій розвідки також відіграють менші дрони-камікадзе Рубака, які пригнічують ППО і відволікають російський вогонь від Лютого.

Як сказано в матеріалі CNN, вночі 29 вересня підрозділ запустив понад 100 безпілотників на територію Росії. Близько 30% усіх дронів, запущених під час місії, виконували завдання, що відволікають увагу. Вони були запрограмовані на польоти на відстань від 280 до 340 км.

Як сказано в матеріалі CNN, за 2024 рік Україна завдала понад 7000 ударів по території Росії. Найвіддаленіший удар досяг понад 1700 км від українського кордону.

BBC News Україна повідомляло, що БПЛА Лютий уперше запустили по території Росії в травні 2023 року, а наприкінці літа його запустили в серійне виробництво. Джерело в українській владі, причетне до виробництва дрона, говорило журналістам, що це унікальний аналог шахеда із високою завадостійкістю, здатний під час польоту міняти висоту відносно рельєфу поверхні.

Источник материала
loader
loader