Кава без зерен: жарт чи справді хороша альтернатива класичному напою
Кава без зерен: жарт чи справді хороша альтернатива класичному напою

Кава без зерен: жарт чи справді хороша альтернатива класичному напою

Мова йде про напій з високим вмістом кофеїну, але виготовлений з мінімумом кавових зерен або взагалі без них. Про перспективи цього напою пише видання Well + Good.

Чому кава без зерен стає популярною

Популярності кави без зерен сприяє не лише те, що як факт назва є смішною та для багатьох цікаво, яким же є на смак такий напій. Однак попри жарти, кава без зерен є екологічним напоєм, оскільки класична кава має серйозний вплив на довкілля. Одна чашка лате провокує викид до 0,55 кілограма вуглецю. Мова йде про всі виробничі процеси, які передують тому, що напій потрапить у вашу чашку. Однак кількість викидів аналогічна тій, яку виробляє автомобіль, проїхавши понад 3,5 кілометра. Крім того, кількість кавових плантацій у світі зростає внаслідок вирубки лісів, що також серйозно шкодить екології.

Каву без зерен виготовляють з інших джерел кофеїну – наприклад, чаю, насіння нуту, фініків, сочевиці чи інших рослин. На колір та смак цей напій нагадує класичну каву й містить кофеїн, проте спосіб виготовлення більш екологічний. Іноді альтернативні напої містять більше кофеїну, ніж класичний. Хоча експерти кажуть, що в такому напої менше корисних речовин, аніж у класичній каві.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Источник материала
loader
loader