Китай підриває європейський люксовий автопром – Euronews
Китай підриває європейський люксовий автопром – Euronews

Китай підриває європейський люксовий автопром – Euronews

Німецький автовиробник Porsche зіткнувся з падінням продажів на тлі конкуренції у Китаї. Там все частіше вибирають екологічні та модні електрокари.

Про це пишеEuronews.

У Китаї у третьому кварталі обсяги збуту Porsche досягли найнижчої позначки за звітний період в останні 10 років.
 
З січня до вересня компанія поставила до Китаю 43 280 автомобілів, що на 29% менше, ніж за перші дев'ять місяців 2023 року. У Північній Америці Porsche продав 61 471 автомобіль, що на 5% менше, ніж за той же період минулого року.
 
Проте Детлєв фон Платен, речник Porsche AG, зберігає оптимізм
 
"Попит з боку клієнтів залишається високим, а відгуки наших покупців про нові моделі дуже позитивні. Завдяки більшій доступності продукції ми впевнено дивимося на остаточні цифри продажів у 2024 році. Ринкова ситуація залишається складною у всьому світі. Однак завдяки наймолодшому модельному ряду в історії компанії завдяки збалансованій структурі продажів ми займаємо міцні позиції", – каже він. 
 
Volkswagen, материнська компанія Porsche, також зіткнулася з аналогічною тенденцією: у третьому кварталі цього року продажі впали на 15%.
 
Марко Шуберт, топ-менеджер Volkswagen, зазначив: "Особливо гостра конкурентна ситуація склалася у Китаї, це і є основною причиною глобального зниження обсягів наших постачань".
 
Експерти визнають: бурхливе зростання попиту на електромобілі в Китаї завдає шкоди європейським автовиробникам. Китайські кари значно дешевші, оснащені великою кількістю функцій та мають більш сучасний дизайн у порівнянні з європейськими машинами.

 

Теги по теме
Китай авто
Источник материала
loader