Майже по всій Україні будуть заморозки: в яких областях до -5 градусів
Майже по всій Україні будуть заморозки: в яких областях до -5 градусів

Майже по всій Україні будуть заморозки: в яких областях до -5 градусів

Де саме чекати заморозків, в ексклюзивному інтерв'ю 24 Каналу розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Заморозки в Україні

Синоптикиня зазначила, що вночі 18 – 19 жовтня в Україні, крім Південного Сходу, 20 жовтня крім узбережжя морів (там на поверхні ґрунту можуть бути), на більшості території заморозки очікуються й у повітрі. Інтенсивність 0 – -3 градуси.

Водночас Наталія Птуха наголосила, що в денні години все ж таки через прояснення температура буде утримуватися в межах +7 – +13 градусів. Тільки на Закарпатті до +16.

Заморозки в Україні / Скриншоти з Укргідрометцентру

Зауважимо, згодом в Укргідрометцентрі уточнили:

  • вночі 18 жовтня у західних, північних та центральних (крім Дніпропетровської) областях сильні заморозки (у повітрі) 0 – -3 градуси (II рівень небезпечності, помаранчевий); в Одеській та Миколаївській областях на поверхні ґрунту 0 – -3 (І рівень небезпечності, жовтий).
  • вночі 19 та 20 жовтня в західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях сильні заморозки в повітрі 0 – -5 градусів (II рівень небезпечності, помаранчевий);
  • у Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській області 19 жовтня на поверхні ґрунту (І рівень небезпечності, жовтий), 20 жовтня й у повітрі (II рівень небезпечності, помаранчевий) заморозки 0 – -3 градуси;
  • на решті території 20 жовтня на поверхні ґрунту заморозки 0 – -3 градуси (І рівень небезпечності, жовтий).
Теги по теме
Новости Украины прогноз погоды
Источник материала
loader
loader