Meta почала звільняти співробітників у «Вотсапі» та «Інстаграмі», — ЗМІ
Meta почала звільняти співробітників у «Вотсапі» та «Інстаграмі», — ЗМІ

Meta почала звільняти співробітників у «Вотсапі» та «Інстаграмі», — ЗМІ

Частину працівників працевлаштують в інших підрозділах.

Корпорація Meta почала звільняти співробітників у різних підрозділах, включаючи «Вотсап», «Інстаграм». Про це повідомило The Verge, посилаючись на повідомлення працівників, яких звільнили, зокрема Джейн Манчун Вонг, яка відома повідомленням у соцмережах про ще неоголошені функції застосунка Threads.

«Сьогодні кілька команд у Meta зазнають змін, щоб забезпечити відповідність ресурсів їхнім довгостроковим стратегічним цілям і стратегії розміщення», — повідомив речник компанії Дейв Арнольд.

За його інформацією, «це включає переміщення деяких команд у різні місця та переміщення деяких співробітників на інші ролі».

Новий раунд звільнень відбувається услід за невеликою серією скорочень робочих місць у підрозділі компанії Reality Labs на початку цього року. Meta вперше звільнила 11 тис. співробітників у 2022 році через надмірний оптимізм щодо зростання компанії після пандемії COVID-19. У 2023 році компанія оголосила про скорочення ще 10 тис. працівників у межах «року ефективності», оголошеного генеральним директором Марком Цукербергом.

  • Читайте також: Компанію Meta оштрафували майже на 102 млн доларів за зберігання паролів у вигляді звичайного тексту

Цього року акції Meta підскочили більш ніж на 60%. У своїх останніх результатах за другий квартал Meta перевершила очікування ринку щодо доходів і оприлюднила райдужний прогноз продажів на третій квартал, сигналізуючи про те, що значні витрати на цифрову рекламу на платформах соціальних мереж можуть покрити витрати на інвестиції в штучний інтелект.

Фото: застосунки Meta на смартфоні / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети увольнение Facebook Instagram
Источник материала
loader
loader