Міжнародна прем’єра документального фільму «Квіти України» відбудеться на фестивалі DOK Leipzig
Міжнародна прем’єра документального фільму «Квіти України» відбудеться на фестивалі DOK Leipzig

Міжнародна прем’єра документального фільму «Квіти України» відбудеться на фестивалі DOK Leipzig

Прем’єра відбудеться 28 жовтня.

Міжнародна прем’єра дебютного документального фільму Аделіни Борець «Квіти України» відбудеться 28 жовтня на фестивалі DOK Leipzig. Про це повідомила комунікаційна команда проєкту.

DOK Leipzig є одним з найстаріших фестивалів Європи. Цьогоріч відбудеться вже 67-ма едиція кінофестивалю.

«Квіти України» стали фільмом-відкриттям міжнародного конкурсу і єдиною українською стрічкою, що бере участь у документальному конкурсі фестивалю. За перемогу змагаються близько 20 фільмів з різних країн світу.

Національна прем’єра стрічки «Квіти України» відбудеться на КМКФ «Молодість»у межах документального конкурсу.

Хоч назва «Квіти України» знайома киянам завдяки історії про однойменну будівлю, яку відстоюють від забудовників жителі міста, в фільмі мова піде про 67-річну Наталю. Однак вона протистоїть тому ж самому супротивнику — недобросовісним забудовникам.

«Героїня фільму — сильна та незалежна жінка, з гострим почуттям гумору. Вона сповнена рішучості захистити власну землю попри всі перешкоди. Боротьба приватна згодом перетворюється на боротьбу національну, коли Росія розпочинає повномасштабне вторгнення в Україну. Фільм "Квіти України" змальовує портрет жінки, яка відмовляється відступати, і надсилає глядачам потужне послання спротиву та надії», — розповіли творці стрічки. 

До фільму увійшло чимало найбільш популярних композицій українського гурту «ДахаБраха», які підкреслили настрій проєкту.

«Моя співпраця з гуртом почалась ще у 2017-му році. Музика "ДахаБраха" стала саундтреком до мого першого короткометражного документального фільму “Зірка полинь”. Цей фільм теж про дім і коріння. Для мене було зрозуміло, що і при роботі над моїм повнометражним дебютом я буду працювати саме з цим гуртом, адже їх музика оголює мої почуття», — розповіла режисерка Аделіна Борець.

Продюсерами фільму є Гліб Лук’янець (Gogol Film) та Наталія Гжегожек (KOSKINO). Фільм є польсько-українською копродукцією.

«Квіти України» створені за підтримки EURIMAGES, Польського інституту кіномистецтва, IDFA Bertha Fund, Українського культурного фонду та інших донорів. 

Стрічка є складовою мультимедійного проєкту, в межах якого також були створені мистецька книга-альбом і сайт з онлайн-музеєм історії побуту часів незалежності. Проєкт пов’язує в цілісний наратив феномен побутової культури часів незалежності. Дослідження охопило 1991–2021 роки — молодість трьох поколінь: X, Y, Z. Це три десятиліття становлення незалежності й розвитку українського суспільства.

  • Читайте також: «Ukraine X-Y-Z. Звички. Смаки. Побут»: чи важко трьом українським поколінням бути собою?

Фото: кадр з фільму 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader