Норвегія виділить €250 мільйонів на відновлення енергооб’єктів України
Норвегія виділить €250 мільйонів на відновлення енергооб’єктів України

Норвегія виділить €250 мільйонів на відновлення енергооб’єктів України

Норвегія виділить пакет допомоги на 250 млн євро для відновлення зруйнованих енергооб’єктів та розбудови сучасної енергетичної інфраструктури.

Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде на спільному з главою МЗС України Андрієм Сибігою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми оголосили про пакет підтримки в розмірі 250 мільйонів євро саме енергетичної інфраструктури. І тут ми працюємо з українською владою, з міжнародними партнерами як щодо ремонту того, що було зруйновано, так і для допомоги з розбудовою нової сучасної енергетичної інфраструктури 21-го століття, яка є більш стійкою, більш розгалуженою», – сказав він.

Ейде також оголосив, що його країна надасть окремий зимовий пакет підтримки енергосектору, в рамках якого передбачається, наприклад, утеплення будинків. «Ми працюємо з ключовими партнерами на цьому фронті», – підкреслив міністр.

За його словами, Норвегія лише цього року виділила Україні 2,3 млрд євро, що є потужним сигналом підтримки України.

«Ми гарантуємо підтримку, яку ви отримаєте. Поки війна йде, ми поруч. Коли війна буде виграна на користь України, ми братимемо участь у відбудові України», – зауважив глава МЗС Норвегії.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня до Одеси прибули міністри закордонних справ Швеції, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Литви, Латвії і Данії (NB8). На зустрічі з українським колегою вони обговорили посилення обороноздатності та енергетичної стійкості України напередодні зими і План перемоги Президента Володимира Зеленського.

Источник материала
loader
loader