Помилки в дизайні інтер'єру, які дійсно набридли бачити професіонали: чого точно краще уникати
Помилки в дизайні інтер'єру, які дійсно набридли бачити професіонали: чого точно краще уникати

Помилки в дизайні інтер'єру, які дійсно набридли бачити професіонали: чого точно краще уникати

Дизайн за своєю суттю є річчю суб'єктивною, а вподобання людей суттєво відрізняються. Усвідомлюючи це, The spruce проконсультувалися з кількома дизайнерами інтер'єру, щоб визначити загальні проблеми, з якими вони найчастіше стикаються.

Погане освітлення

Освітлення є типовою проблемою, яку бачать дизайнери, коли проєктують будинки. Багато в чому це пов’язано з сумнозвісним "великим світлом", і вони вважають, що багато людей покладаються виключно на верхнє освітлення.

Освітлення дуже сильно впливає на створення настрою та відчуття кімнати,
— каже Одрі Шек.

Вона радить, що замість того, щоб використовувати лише вбудовані світильники чи стельові світильники, використовуйте шарове освітлення. Комбінація робочого, навколишнього та акцентного освітлення може зробити затишним та вишуканим ваш дім.

Помилки в дизайні інтер'єру, які дійсно набридли бачити професіонали: чого точно краще уникати - Фото 1
Важливо додати в кімнату достатньо освітлення / Фото Unsplash (Francesca Tosolini)

Не брати до уваги розмір, масштаб і пропорції

Ще одна дизайнерка вказує, що однією з основних помилок є купівля меблів і декору, які занадто малі для вашого простору. З надто маленькими предметами ваш дім може здатися захаращеним, оскільки для заповнення простору тоді потрібно більше речей.

Переповненість простору

При оформленні кімнати багато хто хоче показати свої найкращі елементи декору та сувеніри. Однак в цьому іноді й приховується проблема, адже їхня занадто велика кількість спричиняє безлад і тоді перенасиченість кімнати стає неминучою.

Відсутність колірної схеми

Вибір кольору це дуже субʼєктивна річ. Незалежно від того, чи хочете ви пофарбувати стіни в рожевому кольорі або повністю в бежевому кольорі, ключовою частиною в цьому є згуртованість.

Якщо ви хочете, щоб кольори мали більш скоординований вигляд, ви повинні почати з нейтральної основи і побудувати колірну схему навколо неї. Це найкраще працюватиме, якщо ви працюєте з додатковими кольорами,
– каже дизайнер.

Помилки в дизайні інтер'єру, які дійсно набридли бачити професіонали: чого точно краще уникати - Фото 2
Грамотно підібрана колірна схема / Фото Unsplash (Francesca Tosolini)

Неправильний розмір килима

Підібрати килими буває дуже складно і велика кількість людей з цим справляється неправильно, що робить такий пункт одним з найпоширеніших помилок при декорі кімнати.

Якщо килимок замалий, меблі в кінцевому підсумку розміщуються надто близько одні до одних, що обмежує рух і створює стиснутий вигляд. Якщо він занадто великий, то може поглинути простір,
— каже фахівець Олма Фуентес.

Неправильна відстань і висота декору на стінах

Витвори мистецтва чи фотографії додають свіжості будь-якій кімнаті. Попри те, що вони покращують простір, правильна відстань і діапазон висоти є важливими для створення відчуття згуртованості.

Багато людей довго вибирають, куди ж повісити такі елементи декору і, як зазначає фахівець, найкраще орієнтуватися на рівень очей.

Помилки в дизайні інтер'єру, які дійсно набридли бачити професіонали: чого точно краще уникати - Фото 3
Декор на стінах / Фото Unsplash (Alexandra Gorn)

Источник материала
loader