Потворно красивий: екстравагантний французький стиль інтер'єру набирає популярності
Потворно красивий: екстравагантний французький стиль інтер'єру набирає популярності

Потворно красивий: екстравагантний французький стиль інтер'єру набирає популярності

Як реалізувати концепцію гарний – потворний в інтер'єрі

Дизайнери розповіли Livingetc, що цей "гарний – потворний" інтер'єр є останньою популярною тенденцією у світі дизайну. Він поєднує у собі еклектику та нотки максималізму.

Jolie-Laide – зовсім не означає, що вам потрібно перетворювати свій інтер'єр у потворний. Французи мають на увазі, що варто додати дому оригінального декору, який не буде "традиційно" красивим. Мовиться про екстравагантні предмети, які перетворять простір у справжній витвір мистецтва й відображатимуть характер господарів.


Яскравий стиль інтер'єру Jolie-Laide / Фото Logan Killen Interiors

Дизайнери пояснюють, що до стилю Jolie-Laide належать ті речі, які викликають у нас змішані почуття – їх хочеться придбати, але вони видаються надто химерними. Наприклад, картина, яка трохи дратує, яскравий стілець чи килим з дивним орнаментом. Якщо ці, здавалося б, дивні речі ідеально доповнять ваш інтер'єр, то вітаємо – це справжній Jolie-Laide.

Дизайн, який є занадто досконалим або незайманим, здається непридатним для життя. Навіть додавання одного дещо нестандартного елемента робить все більш свіжим і цікавим,
– пояснила художниця Вірджинія Чамплі.


Дизайн інтер'єру у французькому стилі "гарний – потворний" / Фото Home EC

Фахівці прогнозують, що наступного року усі прагнутимуть до стилізації унікальних предметів в інтер'єрі. Щоб додати у свій інтер'єр трішки "потворної краси" використовуйте вінтажні та антикварні речі.

Однак дуже важливо – не переборщити. Обирайте лише одну – дві химерні речі для кімнати. Якщо ви поєднаєте їх зі справді витонченим дизайном, тоді й ці предмети засяють біля них.

Источник материала
loader
loader