Прем’єр Латвії перед самітом ЄС наголосила на потребі збільшення підтримки України
Прем’єр Латвії перед самітом ЄС наголосила на потребі збільшення підтримки України

Прем’єр Латвії перед самітом ЄС наголосила на потребі збільшення підтримки України

На саміті Євросоюзу буде обговорюватися питання збільшення підтримки України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала журналістам прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня перед початком засідання Європейської ради у четвер у Брюсселі.

"Я з нетерпінням чекаю сьогодні на зустріч із Президентом Зеленським, тому що вірю, що наша підтримка України залишається дуже сильною. І дискусія, яку ми проведемо сьогодні, покаже, як ми можемо ще більше зробити того, про що просить Україна. Я пишаюся тим, що Європазавжди може домовитися про більшу допомогу Україні, і це залишається на нашому політичному порядку денному", - сказала вона.

Сіліня повідомила, що на саміті також буде обговорено тему нелегальної міграції, зокрема "гібридні атаки та інструменталізацію міграції з боку Білорусі".

"Я вважаю, що Європа повинна ухвалити рішучі рішення щодо гібридних атак та нелегальної міграції", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вирушив на засідання Європейської ради у Брюссель, де на саміті Євросоюзу представить План перемоги.

Він зазначив, що програмою візиту до Брюсселя також заплановані зустрічі у Європарламенті – і з президенткою Робертою Мецолою, і з головами політичних груп у Європарламенті. Крім того, український лідер проведе зустріч із генсеком НАТО Марком Рютте.

Учора Володимир Зеленський представив План перемоги під час виступу у Верховній Раді.

Фото: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Теги по теме
Украина Евросоюз помощь
Источник материала
loader
loader