У Румунії створять залізничну компанію для оборонних потреб
У Румунії створять залізничну компанію для оборонних потреб

У Румунії створять залізничну компанію для оборонних потреб

Румунський уряд у середу схвалив створення державної залізничної компанії для задоволення оборонних потреб країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Нова компанія буде юридично зобов’язана займатися стратегічними перевезеннями, забезпечуючи країну надійним транспортуванням у випадку, якщо приватні транспортні компанії відмовляться або не матимуть змоги надавати певні залізничні послуги, особливо під час кризи.

Потребу Румуніїу надійному операторі залізничних вантажних перевезень, здатному транспортувати війська, обладнання, техніку та озброєння у разі військової мобілізації, пояснили «надзвичайними подіями» 2020-2023 років.

Компанія також сприятиме доставці гуманітарної допомоги у зони конфлікту, підтримуючи зусилля міжнародної співпраці.

Крім цього, компанія відіграватиме важливу роль у транспортуванні товарів першої потреби, таких як зерно, сировина та паливо, допомагаючи запобігти потенційним продовольчим або енергетичним кризам, йдеться у матеріалі.

Румунія взяла на себе зобов’язання підвищити військову мобільність шляхом участі у Постійному структурованому співробітництві (PESCO) і підтвердила це зобов’язання на саміті НАТО у червні 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня США і Румунія підписали кредитну угоду про пряме зовнішнє військове фінансування (FMF) на суму $920 млн, яке Румунія використає для збільшення виробництва боєприпасів і модернізації своїх збройних сил.

Источник материала
loader