Український виробник представив дрон ZOOM як альтернативу китайським Mavic
Український виробник представив дрон ZOOM як альтернативу китайським Mavic

Український виробник представив дрон ZOOM як альтернативу китайським Mavic

Українська компанія Frontline презентувала новий дрон-розвідник ZOOM на виставці DefenceTech Valley. Цей безпілотник є частиною комплексної системи, що включає наземну антену та пункт керування, готовий до використання одразу «з коробки». Це означає, що військовим не потрібно витрачати час на додаткове налаштування перед польотом: зокрема, на встановлення підсилювачів чи анонімізацію сигналу.

Інноваційна платформа зв’язку “Герц”

ZOOM, як і інші дрони Frontline, використовує власну комунікаційну платформу “Герц”, що гарантує стабільне управління та захищений відеозв’язок. Завдяки цьому дрон ефективно працює навіть в умовах інтенсивної радіоелектронної боротьби (РЕБ). Система зв’язку функціонує в двох діапазонах з псевдовипадковим перестрибуванням частот (ППРЧ) на ширині 225 МГц. Також платформа передає в чотири рази більше командних пакетів, ніж потрібно, забезпечуючи безперервний контроль над дроном.


““Під капотом” платформи сховано ще багато сюрпризів, які мають надати нашим військовим реальну перевагу на полі бою”, Павло Косолапкін, співзасновник і технічний директор Frontline.

Ключові характеристики дрона ZOOM

  • Модуль візуальної навігації для зависання над місцевістю 
  • Утримання позиції без допомоги GPS
  • Здатність зависати на висоті до 200 метрів
  • Максимальна похибка – до 5 метрів
  • Стійкість при швидкості вітру понад 10 м/с
  • Функції автоматичного зльоту та посадки

Точна вартість пристрою поки не розголошується, але вона буде співмірною з популярними китайськими аналогами. Наразі дрон проходить кодифікацію та готується до серійного виробництва для передачі у війська.

Що відомо про компанію Frontline

Компанія Frontline була заснована в серпні 2023 року чотирма українцями, які мають досвід розробок для ЗСУ з 2014 року. Зараз компанія фокусується на створенні роботизованих комплексів для оборонних та наступальних операцій.

Источник материала
loader