Все, що треба знати про оновлення Android 15 — перелік
Все, що треба знати про оновлення Android 15 — перелік

Все, що треба знати про оновлення Android 15 — перелік

Компанія Google випустила Android 15 з новими функціями для захисту приватності, пише Mashable. Розповідаємо подробиці.

Що сталося

Раніше ми писали, що Google запустив нові функції для користувачів Android, які допоможуть захистити їхній гаджет від крадіжки.

Тепер ці та низка інших функцій доступні користувачам у всьому світі завдяки оновленню операційної системи Android 15, яка доступна на пристроях з ОС версії Android 10 і вище.

Ось всі основні нові функції в Android 15:

  • Захист від крадіжки та віддалене блокування. Ця функція використовує ШІ та здатна аналізувати різні сигнали пристрою для виявлення потенційних спроб крадіжки. Якщо хтось спробує втекти з телефоном, він автоматично заблокується. Якщо цього не сталося, ви можете скористатися функцією «Віддалене блокування» — просто зателефонувавши на свій смартфон і ввівши код безпеки.
  • Private space. Якщо ви маєте застосунки, які не хочете показувати іншим, Android 15 дозволяє створити «приватний простір» для них. Щоб отримати доступ, потрібно пройти перевірку безпеки (наприклад, сканер відбитків пальців). Користувач навіть можете приховати сам факт існування цього простору для додаткового захисту.
  • Оновлення для складаних смартфонів. Android 15 також пропонує розширену функціональність для складаних пристроїв і планшетів. Тепер користувачі можуть закріплювати та відкріплювати панель завдань для швидшого доступу до часто використовуваних програм.
    Крім того, нова функція дозволяє користувачам об’єднувати два часто використовувані застосунки в одну іконку, що дає змогу запускати обидва одночасно одним натисканням. Наприклад, можна поєднати Gmail і Google Drive для зручного перенесення файлів.
  • Circle to Search для музики. Android отримав власний аналог Shazam. Під час відтворення музики натисніть на іконку ноти, і пристрій за кілька секунд визначить назву пісні.
  • Архівування застосунків. Якщо потрібно звільнити місце на телефоні, але не втратити дані застосунків, ви можете їх архівувати. Це звільнить пам’ять, але збереже всі дані. Під час повторного встановлення застосунку все буде так, як було до архівації.

Источник материала
loader
loader