ЗСУ отримають французькі дрони-камікадзе: в Defence Express розповіли, що це за зброя
ЗСУ отримають французькі дрони-камікадзе: в Defence Express розповіли, що це за зброя

ЗСУ отримають французькі дрони-камікадзе: в Defence Express розповіли, що це за зброя

Оборонні плани Франції до 2030 року передбачають отримання їхньою армією лише 1800 дронів-камікадзе для власного війська.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню 16 жовтня анонсував передачу ЗСУ у найближчі тижні дрони-камікадзе виробництва своєї країни. Йдеться про БПЛА від виробника Delair, котрі успішно пройшли усі випробування, і мають піти на озброєння й французькою армії.

У Defense Express заявили, що дрони-камікадзе Colibri, які є таким собі аналогом російського "Ланцета", публічна презентувати цього літа. За словами аналітиків, це будуть перші ударні БПЛА від Франції. Сам Париж визнав, що цей сегмент озброєння у них перебуває у "фазі наздоганяючого розвитку".

Експерти підтвердили, що можливості Colibri важко назвати революційними. Він може протриматись у повітрі 45 хвилин. Бойова частина БПЛА - 2,3 кг, а дальність зв'язку - до 25 км.

Цей дрон може уражати цілі та літати без супутникової навігації у будь-який час доби. Бойова частина вагою 2,3 кг із готовими уражаючими елементами має режим повітряного підриву.

"Тому можливо й не варто дивуватись тому, що на даному етапі французькі військові вважають дрони-камікадзе лише доповненням до класичної артилерії, наприклад тих же САУ CAESAR. Очевидно, раз мова про оцінку "доповнюючої" ролі дронів-камікадзе в сучасній війні, то так по ним і закладаються характеристики, які м’яко кажучи можуть виглядати взагалі не вражаюче", - зазначають у Defense Express.

Аналітики додають, що вартий уваги інший дрон від Delair - DT46. Його стартова вага 25 кг з можливістю нести до 5 кг корисного навантаження. Є ще DT26, масою 17 кг та дальністю польоту від 30 до 50 кілометрів. Водночас треба розуміти, що оборонні плани Франції до 2030 року передбачають отримання їхньою армією лише 1800 дронів-камікадзе для власного війська.

Источник материала
loader
loader