Засуджено мешканця Броварів, який заволодів автівкою товариша, на якій згодом вчинив смертельну ДТП
Засуджено мешканця Броварів, який заволодів автівкою товариша, на якій згодом вчинив смертельну ДТП

Засуджено мешканця Броварів, який заволодів автівкою товариша, на якій згодом вчинив смертельну ДТП

Засуджено мешканця Броварів, який заволодів автівкою товариша, на якій згодом вчинив смертельну ДТП - Фото 1

За публічного обвинувачення Галицької окружної прокуратури міста Львова та Львівської обласної прокуратури 24-річного мешканця Броварів визнано винним у незаконному заволодінні транспортним засобом та  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Йому призначено покарання у вигляді 5 років 1 місяця позбавлення волі. Також позбавлено права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Прокурор в суді довів, що у січні 2023 року обвинувачений реалізував план незаконного заволодіння транспортним засобом «Hyundai Sonata», який був у користуванні товариша.

Напередодні вони розпивали алкогольні напої у квартирі знайомого в одному з районів Львова. Обвинувачений ще тоді просив дозволу покататись на автівці, проте товариш категорично відмовив. Однак вночі, коли той заснув, фігурант потайки взяв ключі від автомобіля, які лежали на столі, сів у авто та поїхав до своєї орендованої квартири. Коли закінчилась комендантська година, чоловік мав намір повернутися назад до помешкання товариша, проте вирішив ще поїздити, в результаті чого опинився за межами міста. Порушуючи правила дорожнього руху, він здійснив наїзд на пішохода та в подальшому зіткнувся з нерухомою вантажівкою.

Внаслідок завданих травм потерпілий помер на місці.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у Львівській області та слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Tweet
Источник материала
loader