На фронті за добу - 210 зіткнень, найбільше атак на Покровському та Курахівському напрямках
На фронті за добу - 210 зіткнень, найбільше атак на Покровському та Курахівському напрямках

На фронті за добу - 210 зіткнень, найбільше атак на Покровському та Курахівському напрямках

На фронті минулої доби, 17 жовтня, було зафіксовано 210 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 п'ятниці, 18 жовтня.

Згідно з повідомленням, вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах 62 авіаудари, зокрема скинули 113 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4060 обстрілів, з них 125 - із реактивних систем залпового вогню, а також залучив для ураження близько 1450 дронів-камікадзе.

Як зазначається, армія РФ завдавала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Миропілля, Писарівка, Старий Салтів, Ямполівка, Торське, Лиман, Твердохлібове, Сіверськ, Званівка, Часів Яр, Курахове, Антонівка, Велика Новосілка, Щербинівка, Торецьк, Переїзне, Велика Новосілка, Зелене Поле, Тимирівка.

Своєю чергою авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони за добу уразили 20 районів зосередження особового складу, озброєння, військової техніки та одну іншу важливу ціль росіян.

На Харківському напрямку ворог сім разів безуспішно штурмував поблизу Вовчанська і Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу сталося 19 російських атак. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Голубівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Вишневого і Надії.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз, намагався вклинитися в оборону поблизу Греківки, Дружелюбівки, Катеринівки, Новомихайлівки, Новосадового, Невського, Торського, Серебрянки, Кремінної та Білогорівки.

На Краматорському напрямку російські війська атакували вісім разів у районах Григорівки, Міньківки, Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку ворог здійснив вісім атак у бік Торецька, Неліпівки та поблизу Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 50 штурмових і наступальних дій армії РФ у районах Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Новоторецького, Михайлівки, Лисівки, Селидового. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Променя й Селидового.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 47 атак. Найактивніше росіяни намагалися просунутися поблизу Катеринівки, Антонівки й Георгіївки. Також ворог атакував поблизу Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Гірника, Костянтинівки, Зоряного, Гострого і Водяного.

На Времівському напрямку російська армія здійснила 11 штурмів позицій у районах Вугледара та Левадного.

На Оріхівському напрямку захисники України відбили ворожу атаку поблизу Новоандріївки.

П’ять разів безуспішно російські війська намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. За минулу добу російські літаки завдали 31 авіудар 58 КАБами по власній території.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями зі своєї території активно застосовують артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 18 жовтня 2024 року становлять близько 675 тисяч 800 осіб, зокрема 1530 осіб - за попередню добу.

Источник материала
loader