Двоє українців втратили більше 35 тисяч гривень на банківських рахунках через аферистів
Двоє українців втратили більше 35 тисяч гривень на банківських рахунках через аферистів

Двоє українців втратили більше 35 тисяч гривень на банківських рахунках через аферистів

Про це поавідомили в Поліції Херсонщини.

69-річна херсонка втратила свої заощадження. Їй ніби-то подзвонив працівник банку, повідомивши,  що на її рахунок мають надійти кошти. Але для підтвердження операції заявниці необхідно назвати коди з смс-повідомлень, які надійшли їй на телефонний номер. Жінка виконала всі умови, після чого з її банківського рахунку шахраї зняли 21462 гривні.

Також банківські шахраї ошукали 73-річного херсонця. Заявнику зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку і розповів, що його картку заблоковано через хакерську атаку. Для її розблокування необхідно було назвати реквізити та CVV-код. Після виконання цих умов із рахунку чоловіка шахраї зняли 112338 гривень.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Поліція звернулася до жителів Херсонщини з відповідним зверненням:

“Шановні громадяни! Інформацію про грошові виплати отримуйте лише з офіційних джерел. Якщо ви оформляли допомогу, то очікуйте на сповіщення про нарахування у застосунку вашого банку або на порталі чи в застосунку Дія. Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.Всі операції щодо банківського рахунку проводьте безпосередньо у відділенні банку або самі зателефонуйте у фінустанову, телефон якої є на звороті вашої картки. Нікому й ніколи не повідомляйте секретну інформацію про свій банківський рахунок, паролі карток тощо.Обов’язково перевіряйте достовірність інформації, перед тим як вчиняти якісь дії. Не довіряйте шахраям!”, – зазначили в Поліції.

Источник материала
loader