Microsoft підтверджує ще одну помилку, яка викликає «сині екрани смерті» в Windows 11
Microsoft підтверджує ще одну помилку, яка викликає «сині екрани смерті» в Windows 11

Microsoft підтверджує ще одну помилку, яка викликає «сині екрани смерті» в Windows 11

Windows 11 версії 24H2 — це велике оновлення функції з повною заміною ОС, що означає, що воно має власний список відомих помилок і проблем. Деякі з цих проблем досить серйозні та викликають сині екрани смерті, тому Microsoft заблокувала оновлення до 24H2 на уражених пристроях. Однак тепер у нас є ще одна відома помилка, яка спричиняє збої системи. Цього разу це відбувається на ПК з додатком Voicemeeter.

Згідно зі сповіщенням, яке Microsoft опублікувала в офіційній документації, Windows 11 версії 24H2 із встановленим додатком Voicemeeter виходить із ладу та відображається синій екран смерті з кодом помилки MEMORY_MANAGEMENT. Це відбувається через проблеми сумісності між драйвером Voicemeeter і диспетчером пам’яті операційної системи.

Як і з іншими серйозними проблемами та помилками, Microsoft призупинила сумісність систем із програмою Voicemeeter. Таким чином, ви не побачите Windows Update, що пропонує версію 24H2 під час спроби перевірити наявність оновлень. Корпорація Майкрософт також наполегливо рекомендує не оновлювати систему вручну за допомогою помічника з інсталяції чи інструмента створення носіїв. Однак видалення програми Voicemeeter може зняти блокування через деякий час (до 24 годин).

Наразі єдиним обхідним шляхом є видалення Voicemeeter та всіх його компонентів. Крім того, ви можете зачекати, поки VB-Adusio Software випустить нову версію з необхідними виправленнями. Microsoft каже, що надасть оновлену інформацію, щойно вона стане доступною. Інша річ, яку варто зазначити, полягає в тому, що проблема сумісності стосується лише клієнтських систем із Windows 11 версії 24H2. Старіші версії Windows 11 і Windows 10 не впливають.

Якщо ви плануєте оновити Windows 11 до версії 24H2, включно з непідтримуваними пристроями, обов’язково ознайомтеся з іншими відомими проблемами, такими як зависання програм, коли використовується вбудована камера, проблеми з пристроями Asus (наразі деякі з них не можуть отримати версію 24H2).

Источник материала
loader