Швидкий спосіб оновити дизайн помешкання: інструкція для клейких шпалер
Швидкий спосіб оновити дизайн помешкання: інструкція для клейких шпалер

Швидкий спосіб оновити дизайн помешкання: інструкція для клейких шпалер

Як повідомляє Real Simple, хоч це і не найпростіше завдання, воно дає змогу швидко оновити простір. Як правильно клеїти такі шпалери, щоб отримати гарний результат, розповідаємо далі.

Правильне вимірювання

Якщо ви знайшли шпалери, які вам подобаються, не поспішайте одразу їх купувати. Дуже важливо спочатку правильно виміряти стіни. Порахуйте їхню висоту та довжину, а потім розрахуйте належну кількість рулонів.

Тільки гладенькі стіни

Попри те, що клейкі шпалери можна спробувати наліпити на будь-які поверхні, найкраще все ж таки обирати для цього гладенькі стіни. Інакше, ймовірно, результат не вийде таким чудовим, як вам хотілося б.

Підготовка стін

Щоб шпалери гарно трималися, стіни важливо попередньо підготувати. Для цього протріть їх вологою ганчіркою, щоб позбутися будь-якого пилу чи бруду.

Рівномірність під час приклеювання

Почніть наклеювати шпалери зверху або знизу та залишайтеся послідовними у цьому виборі. Важливо клеїти рулони щоразу з однієї початкової точки. Як кажуть експерти, найпростіше робити це згори.

Запобігання появі бульбашок повітря

Немає нічого більш неприємного, ніж мати справу з бульбашками повітря, тому важливо не поспішати у процесі й поступово проклеювати рулон. Якщо ж вони все ж таки утворилися, рекомендовано повільно відклеювати папір, щоб випустити бульбашку.

Источник материала
loader
loader