США оголосили нагороду в $10 млн за інформацію про Z-пропагандистів
США оголосили нагороду в $10 млн за інформацію про Z-пропагандистів

США оголосили нагороду в $10 млн за інформацію про Z-пропагандистів

Влада Сполучених Штатів оголосила винагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію про російський проект «Рибар» (Rybar), пов'язаний із втручанням у президентські вибори в США та зі спробами дестабілізувати ситуацію в країні. Про це повідомляється на сайті програми Держдепартаменту "Винагорода за допомогу правосуддю".

«Рибар» керує пропагандистськими каналами HOLDTHELINE та STANDWTHTEXAS, просуваючи політичні інтереси Росії на території США, зазначили у Держдепі. Теги із назвами згаданих каналів активно використовуються прихильниками прореспубліканських поглядів.  

Крім того, за інформацією американської влади, «Рибар» створив обліковий запис TEXASvsUSA в соцмережі X, щоб спекулювати на темі нелегальної міграції через Техас. Цей обліковий запис було заблоковано за порушення правил платформи. Правоохоронні органи США вказують, що «Рибар» через цей ресурс намагався розпалювати внутрішні конфлікти у Сполучених Штатах, сприяти зростанню міжпартійної та расової ворожнечі, закликати до ненависті та насильства.

Найбільше США цікавлять відомості про наступні особи: Володимир Сергійович Беркутов , який брав участь у кампанії TEXASvsUSA; Олександр Климович Кан , який очолює відеовідділ проекту «Рибар»; Тетяна Петрівна Костерова , керівник відділу іноземних мов; Ольга Сергіївна Кузнєцова , регіональний менеджер «Рибаря»; Олександр Ігорович Мінін , голова контент-відділу TEXASvsUSA; Валентина Валеріївна Мініна , яка працювала над тим самим проектом; Максим Віталійович Матвєєв , дизайнер та керівник контент-команди «Рибаря»; Михайло Сергійович Звінчук , директор проекту; Валерія Володимирівна Звінчук , креативний директор.

Источник материала
loader
loader