Суд надав Google відстрочку на виконання рішення про зміну Play Store
Суд надав Google відстрочку на виконання рішення про зміну Play Store

Суд надав Google відстрочку на виконання рішення про зміну Play Store

Суддя відстрочив ухвалу, щоб дати Апеляційному суду США можливість розглянути окреме прохання Google про відстрочку виконання рішення судді.

Федеральний суддя в Каліфорнії задовольнив прохання Google тимчасово призупинити виконання його рішення, яке вимагало від підрозділу Alphabet (GOOGL.O) до 1 листопада змінити роботу магазину додатків Android Play.

Про це повідомляє Reuters.

Суддя Джеймс Донато з Окружного суду США в Сан-Франциско ухвалив це рішення в п’ятницю в рамках антимонопольного позову проти Google, поданого розробником гри «Fortnite» Epic Games. Google стверджував, що ухвала від 7 жовтня завдасть шкоди компанії та створить серйозні ризики для безпеки, конфіденційності та захисту даних в екосистемі Android.

Суддя відстрочив ухвалу, щоб дати Апеляційному суду США можливість розглянути окреме прохання Google про відстрочку виконання рішення судді.

«Ми задоволені рішенням Окружного суду тимчасово призупинити впровадження небезпечних заходів, яких вимагає Epic, поки Апеляційний суд розглядає наше прохання про подальшу відстрочку виконання цих заходів на час апеляції», — йдеться в заяві Google.

У відповідь компанія Epic Games назвала рішення судді процедурним кроком і заявила, що суд «чітко дав зрозуміти, що апеляція Google безпідставна».

Компанія Epic звинуватила Google у залякуванні та безпідставних погрозах щодо безпеки з метою захисту свого контролю над Android-пристроями та продовження стягування надмірних комісій.

У межах позову Epic Games, присяжні минулого року визнали, що Google незаконно монополізувала спосіб завантаження додатків на Android-пристроях та оплати внутрішньоігрових транзакцій. Суддя підтримав багато з пропозицій Epic на основі рішення присяжних.

Згідно з ухвалою, Google має дозволити користувачам завантажувати сторонні платформи або магазини додатків для Android у Play Store і використовувати альтернативні методи оплати в додатках. Також компанії заборонено виплачувати винагороди виробникам пристроїв за попереднє встановлення свого магазину додатків і ділитися доходами від Play Store з іншими розповсюджувачами додатків.

Google вже подала апеляцію на антимонопольні висновки присяжних до Апеляційного суду 9-го округу.

Google ще не представила свої антимонопольні аргументи в апеляційному суді, але раніше заявляла, що її не можна вважати монополістом, оскільки Play Store і App Store від Apple є прямими конкурентами.

Нагадаємо, розробник гри «Fortnite» Epic Games виграв у судовій антимонопольній справі проти Google, у якій доводив, що технологічний гігант утримував монополію в своєму магазині Google Play для операційних систем Android

Фото: Reuters.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Суд Google
Источник материала
loader