Радбез ООН збереться на чергове засідання аби обговорити допомогу КНДР РФ
Радбез ООН збереться на чергове засідання аби обговорити допомогу КНДР РФ

Радбез ООН збереться на чергове засідання аби обговорити допомогу КНДР РФ

Делегація країни-агресора запросила проведення 31 жовтня чергового засідання Радбезу ООН для “засудження” військової допомоги Україні.

Рада Безпеки ООН у понеділок, 21 жовтня, збереться для обговорення безпекової ситуації в Україні. Зокрема, мова піде про військову підтримку РФ з боку Північної Кореї, Ірану, а також Китаю. Про це у неділю, 20 жовтня,  на сайті організації.

Зазначається, що засідання відбудеться на запит США та Словенії. Перед тим ці країни консультувалися з українським постпредством.

Від секретаріату ООН доповідатиме помічник Генерального секретаря у справах Європи, Центральної Азії та Північної й Південної Америки Мирослав Єнча.

Очікується, що члени Радбезу говоритимуть також про План перемоги Володимира Зеленського.

Засідання розпочнеться о 15.00 за східноамериканським часом (22.00 за Києвом).

Нагадаємо, ЗМІ раніше заявили, що влада Північної Кореї відправила в Росію для війни проти України свій спеціальний загін – Сили спеціальних операцій КНДР. 

Як відомо, президент України Володимир Зеленський, виступаючи в Брюсселі, заявив про 10 тисяч військових із КНДР, які можуть бути задіяні у війні.

Голова ГУР Буданов стверджує, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців тепер проходять бойову підготовку на сході Росії та будуть відправлені на бойові позиції вже 1 листопада.



Теги по теме
ООН Иран КНДР
Источник материала
loader
loader