Чому лампочки так швидко перегорають і що з цим робити
Чому лампочки так швидко перегорають і що з цим робити

Чому лампочки так швидко перегорають і що з цим робити

Як пише House Digest, є кілька причин, чому так може траплятися. На що звернути увагу та як виправити проблему, розповідаємо далі.

Чому лампочки швидко перегорають та як з цим боротися

Лампочки не служать вічно. На їхній упаковці зазвичай вказується прогнозований термін роботи на основі трьох – чотирьох годин щоденного використання.

Однак реальний строк служби залежить від типу лампочки, так світлодіодні є найбільш економічними, належності використання та справності електромережі.

Швидке перегоряння лампочок може свідчити про проблеми з електричною системою у домі, зокрема про погане з’єднання проводів. Це означає, що лампочка не отримує постійний потік електрики, а натомість він переривається. Експерти кажуть, що це схоже на повторне вмикання та вимикання перемикача світла, яке швидше розряджає лампочки. Відтак, варто перевірити, чи гарно закріплені всі дроти.

Інша важливі річ, яку слід враховувати, полягає в тому, що занадто висока напруга також може призвести до швидкого перегоряння лампочок. Вона сильно змінює електричний струм у домі та є серйозним ризиком для виникнення пожежі, тому потрібно викликати електрика.

Крім того, наступного разу під час купівлі лампочок, знайдіть час, щоб дізнатися про їхнє правильне використання. Кожна розетка або освітлювальний прилад, наприклад лампа, має номінальну потужність. Ви повинні використовувати лампочку з відповідним маркуванням і ніколи не перевищувати зазначену потужність. Інакше можна скоротити термін служби лампочки, пошкодити освітлювальний пристрій, а в деяких випадках навіть спричинити пожежу.

Источник материала
loader
loader