Гарантують приватність не гірше: чому варто обрати зелену огорожу замість паркану
Гарантують приватність не гірше: чому варто обрати зелену огорожу замість паркану

Гарантують приватність не гірше: чому варто обрати зелену огорожу замість паркану

Однак, як пише House Digest, це не єдиний варіант. Також можна розглянути посадку дерев та кущів у дворі. Які рослини обрати, щоб створити природну огорожу, розповідаємо далі.

Чому зелена огорожа краще за паркан

Хоча дерева та кущі не завжди дешевші за паркани, вони мають ряд інших переваг. Так, вам не знадобиться професійна команда для їхньої посадки. Також рослини покращують привабливість ділянки, додаючи естетики ландшафту. Крім того, вони гарантують усамітнення та не гірше за класичні паркани можуть обмежувати дітей або домашніх тварин у пересуванні.

Зрештою, усе, що потрібно, щоб створити собі зелену огорожу – це посадити рослини по периметру ділянки та дозволити їм заповнити прогалини. Згодом вони утворять суцільний живий паркан, що гарантуватиме необхідну безпеку та приватність.

Як виглядає живий паркан: дивіться фото

Які рослини обрати для зеленої огорожі

Якщо ви готові садити рослини замість того, щоб встановлювати паркан, потрібно врахувати кілька речей.

По-перше, скільки конфіденційності ви хочете. Деякі дерева, як-от кипарис, виростають до 18 метрів у висоту і 4 метрів у ширину. Інші, як-от тис, ростуть меншими, але створюють щільний живопліт.

Наступний пункт – бюджет. Загальна вартість залежатиме від розміру території, яку потрібно огородити, а також від того, чи виконуєте ви роботу самостійно, чи наймаєте ландшафтного дизайнера. Кипарис і туя, два найпопулярніших дерева для зеленої огорожі, можуть коштувати чимало, тож тут доведеться прораховувати доступні варіанти.

Крім того, якщо ви хочете усамітнення впродовж всього року, варто обирати вічнозелені рослини. Вони прикрашатимуть двір та створюватимуть приватність у будь-яку пору року.

Источник материала
loader
loader