Як правильно зберігати яйця, щоб вони залишались свіжими довше
Як правильно зберігати яйця, щоб вони залишались свіжими довше

Як правильно зберігати яйця, щоб вони залишались свіжими довше

У різних країнах відрізняються рекомендації щодо того, як зберігати яйця, пишуть Тренди 24. Важливе значення має не тільки термін зберігання, але й температура.

Де та як варто зберігати яйця

Американський урядовий сайт Food&Drug рекомендує зберігати свіжі яйця не більше тьох тижнів за температури до +4, а варені круто – до 7 днів.

В Україні стандарти дещо відрізняються і не настільки суворі. Згідно зі стандартами ДСТУ, свіжі яйця можна зберігати за температури від 0 до +20 градусів до 7 днів.

Якщо за цей термін продукт не реалізувався, то його відносять до класу "столових" і дозволяють зберігати до 25 днів.

Різниця в стандартах в Україні та США пов'язана з тим, як яйця потрапляю на полиці магазинів. У США яйця перед надходженням у магазин миють, через що зі шкаралупи змивається захисний шар. Саме тому термін придатності скорочується.

Як правильно зберігати яйця, щоб вони залишались свіжими довше - Фото 1
Як зберігати яйця / Фото Тренди 24

Тому яйця слід зберігати тільки в холодильнику й за низької температури, якщо ви теж їх миєте. Однак, якщо ви їх не миєте, то яйця можна зберігати й за кімнатної температури.

Яйця найкраще зберігати в основній частині холодильника, а не на дверцятах, оскільки там стабільна температура. Також яйця рекомендується зберігати гострим кінцем вниз, а тупим кінцем вгору.

Річ у тім, що так жовток яйця буде у центрі, що важливо для збереження його структури і якості. Крім того, таке зберігання зменшує ризик псування.

"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.

Источник материала
loader
loader